En spontan cykelkväll i Milano

Publicerat i: Milano aperitivo, ceresio 7, champions league, cykla, da otto, milano, sommarkväll, tasca, terrass
I fredags hade jag och Maria en riktigt bra, spontan, kväll. Vi möttes upp på Tasca på kvällen utan några direkta planer, men när Maria fått beskedet från Andrea att han skulle jobba sent, så bestämde vi oss för att fortsätta kvällen tillsammans. Efter en snabb googling på de bästa terrassbarerna i Milano bestämde vi oss för att sätta oss på varsin cykel och bege oss tvärs över stan till Ceresio 7. Det var första gången jag cyklade i Milano sedan jag ramlade och bröt min tumme i oktober - nervöst, men jag överlevde. 
 
När vi väl kom fram till Ceresio 7 så var vi så olyckliga att personerna framför oss fick sista platserna på terrassen. Så typiskt. Men Ceresio 7 är ett poppis ställe, så det är sådant man får acceptera. En annan gång. Vi gick vidare till Chinatown och hamnade på Otto, ett minst lika bra alternativ. Där satt vi i den varma sommarnatten och gick igenom livet. Sedan hoppade vi på cyklarna igen. Cyklade in till stan i natten. Det är härligt att cykla i Milano på kvällen. Det är ännu härligare att cykla lite utanför centrum där det känns som att man har staden för sig själv. Väl framme vid Castello var vi dock långt ifrån ensamma. Hela Via Dante var omgjord till ett lekland för Champions League tokiga, så vi ställde cyklarna i sitt stall och promenerade ner gatan för att känna på stämningen. 
 
Vi kom fram till Piazza del Duomo till slut, och där var det en DJ som spelade och ett extremt folkliv. Staden har varit invaderad av partysugna spanjorer hela helgen, så det är fullt överallt! Vi stannade en stund, inspekterade Champions League bucklan som stod på sin tron mitt på torget, sedan gick vi vidare mot nästa terrass - Terrazza 12 i Brian & Barry building. Dock imponerade den inte alls på oss, så efter att ha tittat på utsikten en stund, bestämde vi oss för att call it a night. Superbra kväll!
 
Vi började med aperitivo på Tasca - vårt stammisställe.
 
Maria kom direkt från ett möte och hade en massa att berätta.
 
Senare cyklade vi genom ett Parco Sempione som sken i solnedgången
 
Och sedan kom vi fram till norra centrum, med UniCredit-tornet i bakgrunden. Ser ni taxin där framme? Chauffören skällde på oss för att vi cyklade mot trafiken. Det förstår jag att han gjorde, men vi skulle ställa hyr-cyklarna i ett stall precis bakom honom och hade inte så mycket val. Det finns en anledning till att man bryter tummen när man cyklar i Milano - världens sämsta cykelstad!
 
På Otto (som betyder åtta på italienska - trots att stället ligger på gatunummer 10, de gjorde fel när de döpte stället) drack vi spritz och åt ännu mer aperitivo.
 
Buklan får avsluta bildena för denna gång.
#1 - - Fanny:

Vad härligt det låter!

Svar: Det var verkligen superhärligt! :)
Louise Laurenius