Mina helger fortsätter förgyllas med trevligheter. Sent igårkväll landade mamma och pappa på Milano Linate och strax därefter entrade de min lya. Jag har nu gett upp mina sköna säng för en mindre skön bäddsoffa, men det gör jag gärna i tre nätter för päronens skull. Idag har vi haft en heldag på stan. Vi började med en cappuccino på ett Piazza Sant'Alessandro där jag alltid går förbi på väg till jobbet och gymmet. Jag har dock endast stannat till och tagit en kaffe där en gång tidigare, så idag var det hög tid att göra det igen. Därefter traskade vi mot Duomen, som egentligen är Milanos enda sedvärdhet. Under mina tre månader här har jag dock inte varit inne i katedralen, men idag checkade jag av det på måste-göra-i-Milano-listan tillsammans med mamma och pappa. Byggnaden är otroligt imponerande. Alla krusiduller och hårt arbete man har lagt ner för att smycka utsidan - och insidan för den delen - är helt fantastiska. Dessutom bjöd taket på Duomen (dit vi hurtbullar tog oss via trappan och inte med hissen) på en superfin utsikt över Milano - och Alperna. Dessa magiska snötäckta toppar. Åh vad jag vill åka skidor. Efter en liten tur på stan tog vi oss upp till Rinacentes Food Market och bestämde oss för att smaska sushi till lunch. Åh, vad det är gott med sushi! Tillsammans med soja och wasabi så stark att man tror att näsbenet ska smälta sönder. Namnamnam. Lite shopping och strosande på det sedan begav vi oss hem. Om en timme har vi bord bokat på Cantina della Vetra och jag ser fram emot en riktigt god middag. Bra fredag helt enkelt.
 
 
 
 
 
 
 
Kommentera 1
Är det något jag vill göra nu när det börjar närma sig jul så är det att baka. Därför är det så otroligt frustrerande att jag inte har en fungerande ugn i min lägenhet i Milano. Dessutom är det ett mindre projekt att hitta de rätta ingredienserna till det svenska julbaket här, så vid närmre eftertanke är det inget jag vill dyka ner i precis nu. Just en sådan här sak - att inte få baka och pyssla i köket - får mig verkligen att längta hem till mina pärons kök där skafferiet alltid är fyllt till bredden med alla mjölsorter, fröer och kryddor du kan tänkas behöva (ja, för mamma är ett lika stort fan av att knåda deg som jag är). Min biljett hem till jul är bokad och jag landar på Kastrup sent den 21 december. Detta innebär att jag sedan har två dagar på mig innan det är julafton - och då jäklar i det blir det intensiv bakning. Jag vill göra Rocky Road med massa choklad i. Seg knäck och smarrig fudge. Fikonmarmelad och knäckebröd till julens ostar. Saftiga lussebullar med kesella. Italienskinspirerande saffransbiscotti med pinjenötter. Skurna pepparkakor och och vit chokladtryffel...
 
Ja, sedan ska det ju ätas upp också! Är det någon som vill komma och frossa i mellandagarna?
 
Kommentera 3

Non sono un maratoneta ma corro comunque!

Publicerat i: Milano, Träning/Hälsa gym, löpband, milen, regn, springa, träna, väder
Sedan jag kom tillbaka från Florens i söndags har det konstant vräkt ner regn i Milano. Så himla tråkigt. Jag tappar verkligen lusten när allt hela tiden är så grått. Och i Milano blir det liksom extra trist, för här är till och med husen gråa vilket förstärker det depressiva intrycket. Nåväl, inte mycket att göra men jag hoppas det klarnar upp så fort som möjligt för imorgonkväll kommer mamma och pappa och det hade varit trevligt om de fick se Milano från den ljusa sidan.

Vad som däremot funkar i alla väder är att gå till gymmet. Efter att ha tagit tre dagar ledigt från löpband och fria vikter var jag igår tillbaka där jag mår som bäst. Och det visar sig att man ibland behöver ta några dagar ledigt från träningen för att hitta sin energi igen. Igår sprang jag nämligen milen innan klockan slagit åtta och det kändes som att jag hade kunnat springa lika mycket till om det inte varit så att jobbet väntade. Underbart med sådana dagar. Jag vet att min miltid kanske inte är så imponerande för många som har gjort löpning till sin grej, men för mig personligen är 56 minuter något jag är mycket nöjd med. Och jag ska kämpa för att pressa ner tiden ytterligare några minuter under resterande månader i Italien.

Förresten. Har min meny till höger försvunnit och lagt sig längst ner på sidan i era webbläsare? Den har nämligen gjort det på min jobbdator, men ser ut som vanligt på min privata. What to do, what to do? Perfektionisten i mig lider av att bloggen inte ser ut som den borde...
 
Kommentera 1
Visa fler inlägg