En ny uppsättning ingredienser för här hemma bakas det för fullt. Bästa tidsfördrivet när jag egentligen bara går och väntar på att få komma iväg till Italien. Dagarna går långsamt nu... Idag bestämde jag mig för att baka bröd. Det blir en överraskning varje gång, för jag går efter benämningen man tager vad man haver. Det är ett jättebra uttryck att gå efter, framför allt när man är hemma i Skåne och kan rota i mammas (ja, jag säger mammas för pappa har nog ingen större koll på alla mjölsorter) skafferi. Jag hittade en salig blandning av frön, nötter och mjöl och komponerade ihop följande recept. Enjoy.Sätt ugnen på 200 grader.

Blanda 4 dl filmjölk med 1 dl mörk sirap och 2 rivna äpplen (skalade).

I en annan bunke blandar du 1 dl grovt hackade hasselnötter med 1 dl melonkärnor, 1 dl solroskärnor, 1 dl vetekli, 1 dl rågmjöl, 1 dl havregryn, 2,5 dl grahamsmjöl, 3 dl vetemjöl och1 dl kruskakli. I dessa torra ingredienser blandar du också i 1,5 tsk bakpulver, 1,5 tsk bikarbonat, 1,5 tsk salt och 2 tsk brödkryddor.

Häll filmjölksblandningen över de torra ingredienserna. Blanda väl.

Täck en brödform med bakplåtspapper. Häll i smeten. Toppa med lite rågmjöl och skjuts in i ugnen i cirka 45 minuter.


Ser det ut så här, och smakar det som en Gudagåva - ja då har du gjort helt rätt.
Kommentera 3
I brist på träningskort och bra joggingväder får jag lägga träningen på hemmaplan istället. Och det går faktiskt helt okej så länge som jag har tillgång till inspiration från olika hemsidor, appar och YouTubeklipp. Igår följde jag dessa två pilatesklipp och idag... idag har jag ont. Det känns som att Rocky Balboa har boxat mig tusen gånger i magen. Träningsverk utan dess like. Underbart, och alldeles förfärligt på en och samma gång. Jag kan verkligen rekommendera Pilates som träningsform. Jag utövade det mycket när jag bodde i USA och när jag kom hem till Sverige igen fortsatte jag lite då och då med en video som jag faktiskt hade köpt på TVShop (I know...TVShop... men man ska testa allt minst en gång eller hur?). Pilates tränar kroppen på ett helt annat sätt än vad vanliga gymövningar gör, och eftersom variation är bästa sättet att förbättras och bygga muskler så är det inte helt fel att slänga in ett Pilatespass lite då och då. Tjejen nedan har kanalen Blogilates på YouTube, så det är bara till att titta in och sätta igång. No turning back.Kommentera 0
Hej, kan ni gissa vad jag skapar as we speak?

Update: Farmors skorpor såklart. Hur kunde ni tro något annat?

Kommentera 0
Visa fler inlägg