Puh! Idag önskar jag att jag hade kunnat behålla gympaskorna på efter träningspasset imorse. Jag har nämligen flängt rundor över hela Milano hela dagen för att fixa med saker inför Ecomondo. Och att göra det med stövletter med klack är inte optimalt. Mina fötter vill inte bära mig mer nu. En riktigt intensiv dag på kontoret går mot sitt slut och jag har hunnit med massa - organiserat, tagit in offerter, skickat saker till tryckeriet, besökt Esselunga, Billa och Tiger. Budat viktiga kuvert med DHL. Skrivit placeringskort och skickat massa mail. Dagen har verkligen sprungit iväg. Men än är den inte slut. Ikväll är det dagt för Halv åtta hemma hos Oskar. Han har bjudit kollegorna på middag och förväntningarna är skyhöga från oss alla (eller alla och alla. Jag och Ulrika kommer, samt Alexandra - den nya praktikanten som börjar på måndag men alltså får en mjukstart redan ikväll. Oskar och brudarma, lucky him). Uppdatering kommer. Såklart.
 

Den enda gången det gick någorlunda långsamt idag var när jag skulle inhandla placeringskort och pennor från dessa två herrar. Långsammare service får man leta efter. Men de var långsamma av ålder - inte för att de inte brydde sig. Så det var okej ändå. Söta små gubbar.
Kommentera 0

Vai vai vai in palestra!

Publicerat i: Milano, Träning/Hälsa gym, hälsa, julklappar, stark, träna, träning, träningskläder, tvätt, vikter

Hade det inte varit för att jag frekvent besöker gymmet så hade jag i princip behövt tvätta en gång var tionde dag. Nu tvättar jag istället var tredje dag. Tvättstället står liksom uppställt för jämnan och är alltid fyllt med färgglada strumpor och toppar i neonfärger. Typiska träningsklädesattribut. Det där med att tvätta gör mig egentligen inte så mycket, men jag inser nu att jag kanske skulle tagit med några fler träningstoppar till Milano istället för de där sommarkjolarna som fick ta upp plats i resväsk(orna). Nåväl. Det är helt enkelt smällar man får ta. Jag inser mer och mer hur mycket jag gillar att börja dagarna i gymmet. Ja, vissa dagar är det betydligt mer lockande att ligga kvar i sängen, men det finns ärligt talat inget skönare än känslan av att redan ha varit nyttig klockan åtta på morgonen. Rekommenderar det till alla. Ut och gymma med er! Så. Basta pasta.

(Och är det någon som vill anteckna julklappstips så önskar jag mig de här. Storlek S, i färgerna svart, vit och orange. Tre för två på Sportamore.se).

Stark Loui, ensam bland de fria vikterna för en gångs skull igår. Testosteronstinna italienska hannar tränar tydligen inte på söndagar...

Kommentera 1

Zuppa dei pomodori con crema di ricotta!

Publicerat i: Mat/Dryck, Milano dagens, italien, lunch, middag, pasta, photo, recept, tomatsoppa
Mycket mat i bloggen efter gårdagens inlägg, men jag måste ändå berätta om min tomatsoppa som svängde ihop igår. Absolut inget avancerat överhuvudtaget, men det är just därför den är så magisk - för den är så himla god. Huvudingridiensen är krossade tomater från Mutti. Det måste vara Mutti, för de gör helt klart de bästa tomaterna på burk (åtminstone sett till de större producenterna). Sen kan man egentligen blanda i vad som helst som passar ens smaklökar, men så här gjorde i alla fall jag:
 
Sautera två scharlottenlökar i rikligt med olivolja. Häll på en burk krossade tomater och späd ut med en halv burk vatten. I med en grönsaksbuljongtärning och valfria kryddor, jag hade bara salt&peppar och chili hemma så det fick det bli. Låt koka upp. Häll i någontyp av minimakaroner (tänk er pasta som man har i exempelvis minestrone). Jag använde farfalline. Låt koka enligt anvisningarna på paketet. Soppan är klar! Det som höjer denna soppa till nästa nivå är ricottakrämen som jag serverar till. Den kan man göra på olika sätt, men igår blandade jag lite smaksatt philadelphia med ricotta och salt. Detta klickar du sedan i soppan och strör till sist över rostade pumpakärnor, sedan är det äntligen dags att servera! Skulle säga att det tar dig tolv minuter att göra, så det finns inte en endaste anledning till att inte testa. Buon appetito!
 
Kommentera 2
Visa fler inlägg