Sushi på Temakinho och promenad i solnedgången

Publicerat i: Milano italien, milano, solnedgång, sushi
Igår skulle jag egentligen äta middag med bankis. Men då han i nuläget jobbar med att investera alla rika London-boende italienares pengar, så har hans liv blivit lite kaos efter #brexit, så han kunde helt enkelt inte lämna London för att ta sig tillbaka till Milano som planerat. Alltså, Farage, nu har det gått för långt - när du sabbar mina middagsplaner har du bannemig satt din sista potatis... Nä, skämt å sido, vi tar det en annan gång. 
 
Men när planerna ställs in, är det bra att ha en backup-plan. Igår fick Alexandra agera sällskap och tillsammans åt vi middag på Temakinho i Brera - bästa sushin i stada! Jag älskar folklivet i Milano på kvällarna, det spelar ingen roll om det är en tisdagkväll eller en lördagkväll, det är alltid liv och rörelse. Efter middagen tog vi en promenad längs Corso Garibaldi, Coso Como och upp till Piazza Gae Aulenti. Där uppe var solnedgången spektakulär, och ljuset lika så. Magiskt.
 
På väg till Brera. Alltså, hur coola är mina glasögon? Älskar dem.
 
Temakinhos uteservering innan invasion av folkmassan. Det blir alltid fullt här, men kommer man i tid (runt 19:30) så är man säkrare på att få en plats eftersom italienare normalt sett äter senare.
 
På väg mot Corso Como med UniCredit-tornet i bakgrunden.
 
 
Kolla bara. Vilken sol!
 
Optimalt ljus för fotografering! 
Kommentera 0
 
Jag har precis skrivit klart ett inlägg om Santa Margherita och Portofino på In-Italias blogg - gå gärna in och läs, ni hittar rätt genom att klicka på bilden nedan. 
 
Och på tal om Santa Margherita så har jag faktiskt precis köpt tågbiljett och bokat hotell där mellan lördag och söndag. Enligt prognoserna ska solen skina i helgen, och då precis alla mina vänner i Milano har planer (besök av familj, iväg på klättringsäventyr, i England på jobb, hemma i Sverige på möhippa, i Florens på möhippa osv osv) så tyckte jag det var lägligt att ge mig själv en weekend getaway - det finns ju inget tråkigate än att spendera en helg helt själv i en het gryta som Milano! Hotellet var jävligt dyrt, men det var det enda som fanns kvar, så nu ska jag njuta! Jag läste att de hyr ut cyklar också, så jag funderar på att ta en tidig cykeltur till Portofino på söndagmorgon! Alltså! Längtar redan...
 
Portofino.
Kommentera 0
Igår kom jag hem från landet och var helt tom på energi. Men efter några timmar på soffan började jag vakna till liv igen, och eftersom Alexandra var sugen på utgång så bestämde vi oss för att mötas upp på N'ombra de vin. Det var inte överdrivet med folk där när vi kom runt 22, man märker att milaneserna har rymt från staden denna helg - havet är den plats alla vill vara på, inte i stan. Men så småningom blev det liv även på N'ombra och runt midnatt mötte Emelie och Vincent upp oss, så kvällen blev väldigt trevlig. Innan vi gick hem svängde jag och Alex inom Patuscino för att hälsa på Lorenzo. Vi stannade 5 minuter, sedan gick vi igen - ingen energi till att dansa igår. Det får vänta till en annan gång...
 
Tjena tjena!
 
Den bästa platsen på N'ombra är ute, på trottoaren och på gatan - det är där alla samlas till slut.
 
Aperol spritz kan vara den bästa drinken att svalka ner sig med. Så god.
 
Spårvagnarna hade slutat gå när jag skulle hem, så jag promenerade hela vägen - då kan man passa på att ta en sista selfie innan läggdags. Haha, alltid ett tillfälle!
Kommentera 0
Visa fler inlägg