Första flyget är avklarat och jag önskar jag kunnat säga att halva resan med det också är över. Men icke. Jag bara tagit mig från Milano till Paris än så länge. Nu väntar jag på att resten av familjen ska anlända från Sverige, sedan bär det iväg på äventyr. Jag vill egentligen bara skriva och önska alla som läser min blogg en riktigt god jul och ett gott nytt år! Ät lite sill för mig på julafton, så lovar jag att äta några vietnamesiska vårrullar för er. Until next time! Ciao ciao! Eller tam biet som man tydligen säger dit jag är på väg!


Kommentera 0

Un altra cena di natale con carissimi colleghi!

Publicerat i: Milano como, italien, jul, jul i milano, jul2013, julbord, julgodis, julklappar, lekar, milan, öl
Igår var det alltså dags för julmiddag med mina kollegor hemma hos Ermalda i Erba, och vilken kul kväll det blev. Det är så lättsamt att umgås med denna internationella grupp, italienarna bidrar med högljudda konversationer och viftande kroppsrörelse, och vi andra hänger på så gott vi kan. Igår fick jag Elena att gråta av skratt när jag trodde jag helt korrekt hade anammat en italiensk gest, men då det i verkligheten bara såg helt katastrofalt ut. Missförstånd i Italien är inte bara muntliga, utan också kroppsliga. 
 
Vi hade alla tagit med oss något att äta och vi hade ett dignande julbord fyllt med köttbullar, parmigiana di melanzane, lasagne, pasta al forno, foccacia, torte salate, pizza, såser, belgisk öl, panettone, biscotti... you name it.Men trots detta blev det inte det där vanliga överätandet som vid ett normalt julbord. Istället tog Ermalda med sig alla rester till kontoret idag, så det blir en god upprepning på dagens lunch.
 
Efter vi hade ätit var det dags för julklappsutdelning - vi hade alla en hemlig person att ge och få en julklapp till/från. Jag gav örhängen till Eliana och fick en kokbok och ljuslycktor av Camilla, vilken perfekt present! Efter det spelade vi foosball och lekte lekar som halvt spårade ut. Jag och Justyna åkte tillbaka till Milano tillsammans med Maarten och hans fru och jag var inte i säng förrän runt 02. Sedan uppstigning fem timmar senare för en ny arbetsdag. Tur det är den sista innan långledighet, och ännu mer tur att chefen redan tagit semester. Lugnt på kontoret med andra ord.
 
 
 
 
 
 
 
Elena i sin berömda chef-immitation.
Kommentera 1

Una serata alle Biciclette!

Publicerat i: Milano hamburgare, italy, jul i milano, jul2013, milano
I lördags när vi var på Le Biciclette och drack drinkar hade vi deras meny hängandes bredvid oss. Den var till största delen fylld av olika hamburgare, och där och då bestämde vi oss för ett hamburger-återbesök innan mina Handelstjejer lämnar landet. Igår slog vi slag i saken. Helt ärligt så var burgaren inte lika bra som vi hade hoppats på, men det är lätt att bortse från det för Le Biciclette är ett så himla nice ställe. Att jag inte har hängt där mer är så synd. Men jag har tid på mig, och jag ska nog se till att det blir mitt nya kvartershak.
 
Kommentera 1
Visa fler inlägg