Det är dags för en ny uppdatering. Förra veckan sprang iväg, och helgen lika så. Det blir så när solen äntligen tittar fram. För man trycker in så många aktiviteter man bara kan medan värmen fortfarande är kvar. Och då går tiden fort. För det gör den ju när man har roligt som det gamla ordspråket säger. Jag tänkte uppdatera er med de senaste bilderna från Instagram eftersom jag aktualiserar mycket mer frekvent där än på bloggen. Jag lovar att det kommer bli ändring på det när jag flyttat till Milano och troligen kommer ha med min systemkamera vart jag än går. Men än så länge duger Instagram mer än väl, och vill ni följa mig där är mitt användarnamn lolaurenius.
 
Anyway, here goes...
 
1. Solen gjorde att jag skyndade hem från jobbet en dag och tog en värmande powernap i parken. Kul att bikinin i alla fall kom till användning några dagar i år. 2. En dag behövde jag energi och då tog jag till blåbär och nötter. Gott gott gott. 3. Tre av veckans jobbluncher intogs utomhus. Två av dessa på Coffee and Deli som gör världens godaste sallader. 4. Amie och Matilda kom och gjorde oss sällskap en annan lunch. Det blev picknick på gräset utanför If.
 
1. Sedan blev det lördag och dagen jag länge hade gått och väntat på var här. Bruce Springsteen skulle spela på Ullevi och min lycka var total 2. Det var bara en sak som förstörde uppladdningen inför Bruce. Och det var det satans regnet. Men har man planerat att grilla då finns det ingen återvändo. Pappa och farbror fick uthärda under markisen. 3. Himeln såg inte ljus ut när vi begav oss in till Göteborg, men som synes var vi inte direkt nedstämda för det. 4. Och så skedde det magiska. Regnet slutade så fort Bruce entrade scenen. Tre och en halv timme senare var jag så nöjd. Vilken man han är den där Bruce.
 
1. Alexandra var också och hälsade på mig i helgen. Hon kom på fredagen och vi hann med en picknick vid vallgraven följt av en drink på Bar Himmel. På lördagen såg vi reprisen av OS-invigningen eftersom regnet inte bjöd på incitament att gå utanför dörren. Sen tog vi oss båda till Kungsbacka och när det var dags för mig och släkten att möta Bruce, då åkte Alex hem och såg på film. 2. På söndagen gick vi till Incontro och åt deras fantastiska brunch. Den är guld värd. Så mycket gott på så liten yta. 3. I rest my case. 4. På trottoaren hittade vi ett minne från dagen innan. Såg så sorgset ut. En bitterljuv biljett likom. Det roliga har varit, nu dröjer det ett tag tills det sker igen.
Kommentera 2
Fredag idag. Helgen som väntar har jag länge haft höga förhoppningar på. Bruce Springsteen är nämligen i stan och jag ska gå på hans konsert imorgon. Jag väljer att bortse från att vädret ska vara allt annat än bra, för är the boss bara hälften så bra som sist han var här så kommer det vara värt allt regn i världen. Hundra gånger om. Jag älskar Bruce. Inte så mycket att jag står utanför hans hotell i sju timmar och väntar på att han ska visa sig. Men tillräckligt mycket för att blir glad när jag lyssnar på Girls in their summer clothes. Lugn i själen när jag lyssnar på Streets of Philadelphia. Lycklig när jag lyssnar på Waitin' on a sunny day. Och kärlekskrank när jag lyssnar på Fire. Det finns låtar till varje tillfälle. Texterna är så bra. Det är en raritet nu för tiden. Eller, det kanske det inte är, men massproducerad musik faller i alla fall långt ifrån Bruces kategori. Igår hamnade jag på mattan på mitt vardagsrumsgolv. Det kan låta konstigt, men det var någon knapp jag skulle trycka på och istället fastnade jag där, med blicken i taket, Bruce i högtalarna och alla hans texter på iPhonen. Det blev en fin stund. Testa att lägga er på golvet någon gång och bara insupa tiden, det är underskattat.
 
På nya plattan är Land of hope and Dreams min absoluta favorit, och jag tror den kan bli pompös live. Jag tror jag föll för den för texten passar så bra in på vad jag känner nu för tiden.
 
// Well you don't know where you're going now,
But you know you won't be back //
...
// Well, big wheels rolling through fields
where sunlight strems
Meet me in the land of hope and dreams //
 
Fyra år sedan. Samma arena. Samma artist.
Kommentera 0

Solnedgång och middag på Storköket

Publicerat i: Festligheter, Louise, Mat/Dryck efterrätt, göteborg, middag, solnedgång, storan
Veckan har bjudit på magiskt sommarväder, och det verkar som denna dag jobbar på att uppnå samma resultat. Härligt! Jag passar på att njuta så mycket jag kan tillsammans med vänner. I förrgår var jag och Johanna på Bar Himmel, en sommarbar längst upp på Götaplatsen som överblickar hela Avenyn. Riktigt bra ställe. Igår var jag och sommarbarnen på If ute och åt på Storan. Firade första If-lönen med god mat och gott vin. Jag åt en Millefeuille (som jag uttalde på perfekt franska, men blev lika mobbad som om jag hade sagt Porschegaraget på min bredaste skånska). Min millefeuille, som egentligen kan liknas vid en vegetarisk lasagne, bestod av portabellosvamp, parmesan och massa primörer. Fantastiskt god. Till efterrätt slog jag till på en citroncheesecake med hallonsorbet. Helt okej, men huvudrätten var snäppet värre. Oj vad god mat ger mig lycka!
 
 
 
 
Kommentera 0
Visa fler inlägg