Dietro il Duomo!

Publicerat i: Milano
Hela denna vecka har varit helt magisk vädermässigt! Det är en sådan lycka att lämna lägenheten på morgonen med en klarblå himmel ovanför sig och en bitande krispig kyla som får en att vakna till direkt. Underbart! Jag kommer oftast på mig själv att uppskatta Milano som mest vid två tillfälle. Det första är vid just nämnda underbara väder. Allt blir så mycket bättre med sol. Det andra tillfället är efter gymmet när jag promenerar hem genom stan. Jag antar att endorfinerna efter ett träningspass får mig att tycka att livet är lite finare. Det är också oftast då jag kommer på mig själv att ta upp mobilen och ta ett kort på vad jag ser, och jag inser nu att bloggen antagligen nu är fylld med bilder från precis samma plats i Milano - det vill säga efter andra svängen när jag gått ut från gymmet, precis när Duomen tornar upp sig framför mig. Jag kan inte låta bli att tycka om just den platsen, så ni får stå ut med bildupprepningar.
 
Kommentera 1

Una visita di nuovo a Stoccolma!

Publicerat i: Milano bilder, bildredigering, december, i love stockholm, milano, stockholm
Det är ett jäkla flängande fram och tillbaka till Sverige för min del i denna period. Nästa vecka åker jag på en snabb tur till Stockholm. I jobbsyfte, men jag hoppas även att jag hinner njuta av en rådande svensk julstämmning. Det är sista chansen jag får detta år eftersom jul och nyår sedan kommer att firas med att göra sandänglar istället för snöänglar, långt långt ifrån Skåneland. Onsdag till torsdag nästa vecka är jag alltså i storstan om det är någon som vill hänga.
 
I övrigt händer inte så mycket just nu, dagarna ser ut som de brukar med jobb, träning och matlagning. Det känns som en transportsträcka till jul väntar, men det finns en hel del avstickare att se fram emot. Dels Stockholmsresan nästa vecka. Därpå väntar en avskedsfest för min ena tyska vän, Stephanie, som ska lämna Milano och flytta till Zürich. Efter det väntar julmys med svenska kompisar, innan det är dags för julmiddag med kollegorna. Sedan kommer Lucia och efter det är det ytterligare en julmiddag med kollegorna - denna gång utan chefen (lite mer festligt med andra ord). Ja, och sedan är det inte många dagar kvar till avresa, och innan dess ska jag försöka trycka in ett eller annat besök på någon julmarknad också. Så, så värst uttråkad tror jag inte jag hinner bli...
 
Nog om det. Jag satt och lekte med bildredigeringsprogrammet och det slutade i dessa bilder. Man kan göra så mycket kul med bilder om man har tid och intresse.
 
 
Idag glittrar jag ikapp med den fantastiska sol Italien bjuder på. Här är kallt, men fantastiskt vackert ju nu. Solen lyser, och luften är så där härligt krispig.
Kommentera 1

Una bella Domenica con le ragazze tedesche

Publicerat i: Milano andy warhol, bagels, brunch, california bakery, milano, söndag
Vilken fantastiskt fin söndag vi har haft i Milano. Efter en vecka som varit konstant grå, och fylld med kyla och regn, tittade äntligen solen fram igen, och med den kom också höstvärmen tillbaka (om än bara för en dag, vad vet jag). Det var så skönt att kunna kliva upp ur sängen och inte frysa häcken av mig, så jag firade med en god frukost, sedan gick jag till gymmet och fördrev en dryg timme på löpbandet följt av diverse benövningar. Skönt!
 
Nyduschad och klar mötte jag upp mina tyskor Stephanie och Alexandra för en brunch på California Bakery på Piazza Sant'Eustorgio. Det torget är så himla mysigt! California Bakery serverar typisk amerikansk brunch med bagels, hamburgare och cheese cakes. Jag bröt min laktos- och sockerfria vecka och mumsade i mig en bagel med eggs benedict och lax, och fick massa god spenat till. Efter det var jag så mätt att jag inte orkade trycka ner en bit cheese cake (något jag faktiskt är lite ledsen över, för de ska tydligen vara supergoda där... det betyder återbesök). Efter brunchen var det tänkt att vi skulle gå och titta på Andy Warhol-utställningen på Palazzo Reale, men när vi kom dit var kön alldeles för lång för vårt tålamod att orka med, så vi bestämde oss för att skjuta på det till en annan gång, kanske redan nästa helg. Istället bröt vi upp, Alexandra gick till gymmet, Steph gick hem, och jag tog en vända på stan och tittade på allt julpynt som börjar fylla affärernas alla hyllor. De har börjat sätta upp ljusslingor i stan nu också, och jag längtar tills nästa helg när de kommer tända dem alla - det kommer bli så fint!
 
Ikväll har jag lagat en god linsgryta, och nu väntar en film innan det är dags för sängen. Hoppas ni också har haft en härlig söndag! Ciao ciao!
 
Piazza Sant'Eustorgio.
 
Mums filibaba!
 
Julen är här.
 
De här påminner mig om när jag var liten, men jag kan inte erinra mig om att jag hade en sådan. Kanske hade farmor och farfar en. Eller är det någon julfilm där snöglober är framstående? Jag vet inte. Mysiga är de i alla fall.
Kommentera 0
Visa fler inlägg