Helgerna fortsätter att avlösa varandra, och det betyder att veckordagarna också går relativt fort. Skönt. Snart är det jul och idag är det första advent. Ikväll ska jag hem och julmysa hos Emelie. Jag bakade pepparkakor förra helgen och ryktet säger att Emelie har satt igång ett lussbak till ikväll. För mycket av det goda är aldrig för mycket. 
 
På tal om gott, så var jag och Emelie på Ham igår och åt varsin gourmetburgare. Så himla gott. Det blev en spontan kväll. Vi var båda på stan och tittade i affärer på varsitt håll, men insåg när klockan började närma sig aperitivotid att det nog var trevligare att mötas för en drink än att trängas med alla miljoner människor som ville utnyttja Black Friday-rean. Så vi möttes upp på Straf för en prosecco/aperol spriz och där och då bestämde vi oss för att vi båda tyckte att en hamburgare skulle bli en utmärkt middag. Så vi cyklade som sagt till Ham i Brera, ett ställe jag velat testa ett tag. Riktigt goda burgare, men de slår inte 202 i mina hoods. När vi var klara på Ham traskade vi bort till Trattoria Toscana och avslutade kvällen med efterrätt där. En bra kväll baserad på spontanbeslut.
 
På Straf
 
Nomnomnom
 
Ja, att äta hamburgare snyggt är ju nästintill en omöjlighet. Emelie lyckas ändå rätt bra.
Kommentera 0

Serata al Björk!

Publicerat i: Milano
Idag känner jag mig som en zombie. Jag har sovit alldeles för lite denna helg. Natten mellan fredag och lördag var det jag som kom hem sent, men de övriga nätterna har det varit mina grannar som varit uppe och stört. Skulle jag blinka lite för länge nu så skulle jag somna. På riktigt. 
 
Fredagskvällen var i alla fall en riktig superkväll. Maria, som nu pluggar i Schweiz, var på besök i Milano och eftersom hennes kille var upptagen med annat, fick jag äran att vara hennes sällskap under fredagen. Jag hade bokat bord på svensk/italienska Björk som öppade sin restaurang i Milano för två veckor sedan. Alltså. Jag har ätit mycket god mat under mina dryga två år här, men det här tog bannemig priset. Viva la Svezia. Vi delade tre små förätter som bestod av en råbiff, en toast skagen och en västerbottenpaj i miniatyr. Sedan mumsade Maria på rådjur, medan jag valde lamm. Till efterrätt åt vi glass med varma hjortron. Och så drack vi Björks egenproducerade vin Allegro till. Det som dock gav extra glitter på kvällen var att alla kockar och servitörer och ägare var helt otroligt trevliga och pratade med oss under hela kvällen. Vi hade fått platser runt deras bar så konversationen uppstod liksom helt naturligt. Så himla trevligt. Kvällen avslutade vi sedan med ett besök på Radetzky. Tummen upp för fler kvällar som denna!
 
Loui innan utgång. Jag grävde fram min gamla glitterjacka.
 
Förrätt!
 
Världens godaste lamm. Helt omöjligt att beskriva hur gott det här var!
Kommentera 1
Jag tror jag har tittat på denna film ungefär 15 000 gånger nu. Underbara underbara du!

 
Kommentera 2
Visa fler inlägg