New York: day 3 - The High Line & Chelsea Market

Publicerat i: Milano Matmarknad, New York City, USA, chelsea, chelsea market, food market, meatpacking district, new york, resa, semester, the high line
Onsdag. Dag tre. Efter bröllopet tog vi en lugn morgon, för att sedermera röra oss in till Manhattan från Larchmont igen. Denna dag stod The High Line och Chelsea Market på schemat - två platser som var nya för mig. Onsdagen var också veckans varmaste dag, cirka 35 grader, så att gå på The High Line utan någon chans till skugga, var kanske inte världens bästa idé - men det var trevligt att se. Chelsea Market tyckte jag mycket om. Full av restauranger, mattorg, affärer och gelaterior. Helt i min smak. Vi köpte alla mat från olika platser och åt tillsammans. Efter det gick vi runt i Meatpacking District innan vi splitrades upp och hälften åkte hem medan jag, Moa, Aedan och Alexandra stannade kvar i stan ett tag till. Lagom till himlen öppnade sig tog vi tåget tillbaka till Larchmont, och avslutade kvällen med sushi och rester från bröllopet. Perfekt
 
Kommentera 0

New York: day 2 - the wedding

Publicerat i: Milano Fourweddingsforus, New York City, bröllop, central park, hamburgare, larchmont, new york
I tisdags var det dags för Alexandras och Aedans stora amerikanska dag - för er som inte riktigt hänger med så har de bestämt sig för att göra en wedding tour, och gifta sig på tre olika platser (ursprungligen fyra därav hashtagen #fourweddingforus, men Istanbul ströks med tanke på hur instabilt läget känns där nu). Efter Sverige åkte de därför till London och gifte sig i sällskap av deras engelska vänner, och nu har de alltså avslutat touren i New York med familjoch vänner här. Inte dåligt för, eller hur! 
 
Dagen började med en massa fix och trix hemma hos Tom och Sabina, och efter lunch rörde hela gänget sig in mot Central Park där ceremonin skulle ta plats. Det var en fantastisk miljö, perfekt för ett bröllop - vilket märktes då vi passerade väldigt många par i bröllopsutstyrsel på vägen. Vi var ett relativt stort gäng - roligast var nästan att träffa familjen Ernberg igen, Alexandras gamla Au Pair-familj som tog lika mycket hand om mig när min egen värdfamilj visade sig vara... mindre bra. Tom höll i ceremonin - han har till och med skaffat sig officiella rättigheter att viga par i USA, så vem vet, han kanske gör en business av det hela. 
 
Efter att ringarna hade utbyts för tredje gången, forsatte firandet med en liten picknick i parken innan vi vände tillbaka till Larchmont där det ställdes till med bröllopsmiddag: hamburger feast! Supertrevlig dag som avslutades på verandan där en tvättbjörn skrämde livet ur halva gänget.
 
Kommentera 0

New York: day 1

Publicerat i: Milano Fourweddingsforus, New York City, USA, bryant park, new york, olive garden, resa, semester, times square
Hallå på er! Efter fyra dagar i staterna är jag fortfarande lite jetlaggad och uppe med tuppen, så jag passar på att uppdatera er innan resten av huset vaknar. Jag kom till New York på söndag kväll, lokal tid, och när jag landade på JFK hittade jag direkt Alexandra och Moa som hade flygit in från Stockholm. Sabina kom och hämtade oss och vi körde direkt ut till Larchmont där hon bor med sin familj. Larchmont påminner väldigt mycket om Westport där jag var Au Pair efter gymnasiet, så på sätt och vis kommer många minnen tillbaka - bara de bra, såklart! Sabinas och Toms hus är jättefint och här finns gott om plats till oss alla. Så vi har det bra! Söndagskvällen var väldigt trött, så vi gick och la oss nästan direkt.
 
I måndags hade vi en hel del att fixa innan Alexandras och Aedans bröllop dagen därpå, så vi spenderade större delen av förmiddagen med det. Jag, Alex, Moa och Krisse började morgonen med en pedikyr på äkta amerikanskt vis, sedan åkte vi alla och handlade, dukade, preppade mat och annat fix, innan vi bestämde oss för att avsluta dagen på Manhattan. Vi tog tåget in till Grand Central, och spenderade kvällen på Times Square där vi åt middag på Olive Garden. Jag tycker verkligen inte om Times Square, om jag ska vara ärlig. Men samtidigt är det en plats man måste bocka av, framförallt för Moa som är förstagångsbesökare i stan. Och okej, trots alla turister och stress, så är det ju något speciellt med livet och ljuset där.
 
 
Just det, vi hann med en vända inom Bryant Park också, innan vi kom till Times Square. Mysig park!
 
Kommentera 1
Visa fler inlägg