En god skånsk jul!

Publicerat i: Milano
En vecka har gått sedan jag kom hem till Skåne, och en vecka har gått sedan jag loggade in på bloggen. Det är vanligtvis rätt intensivt att komma hem, och när det vankas julfirande så blir det snäppet värre. Lägg på en förkylning, förberedelser för en jobbintervju och en massa inomstående beslutspress på det så förstår ni kanske varför blogginläggen lyst med sin frånvaro. Men nu är jag tillbaka så GOD JUL. Hoppas ni hade en fin dag igår. I år firade vi med min brors frus familj, och det var länge sedan jag hade en sådan högljudd jul. Haha, men jag älskar att det är massa barn med, det tar julen tillbaka till vad den brukade vara. Min mobil bestämde sig för att spricka igår (heja...) och även om kameran fortfarande fungerar så är kvaliteten inte länge vad den brukade vara. Överväger nu att investera i en 6S, men vi får se hur det blir med den saken...
 
Här kommer några få bilder från gårdagen, men ni ser ju hur suddigt allt är. Tyris var i alla fall världens sötaste tomtenisse, och tomten var ju bara måttligt poppis... eller?!
 
 
 
Kommentera 1

JCCs Luciafest

Publicerat i: Milano
Sista dagen i Milano innan jag tar flyget mot familjen och julfirandet i Skåne imorgon. Det ska bli mysigt att komma hem, men det känns som att jag inte hunnit med allt jag vill i Milano. Jag har till exempel inte köpt en enda julklapp. Paniken. Kan alla bara vara så snälla och säga vad ni önskar er? Grazie mille.
 
Allora, i tisdags var det Luciafest arrangerad av JCC (AssoSvezias Junior Chamber Club). Jag har hjälpt till att laga köttbullar och Jansons och grönkålspaj (som egentligen var savoykålspaj - man tager vad man haver) och det var en supertrevlig kväll med massa svenskar och italienare och svenskitalianos. Jag har tagit några bilder från JCCs facebook så att jag kan visa er vilka jag hänger med lite då och då. 
 
Mig känner ni ju redan - här i mitt esse i köket, redo a steka köttbullar.
 
Och stekte köttbullar gjorde jag!
 
Här är Ida och Viola. Ida är halvsvensk, Viola italienska. Båda jobbar med JCC.
 
 Här förbereder vi med svensk precision. 
 
Vi bjöd bland annat på sill. Såklart. Är det julbord så är det.
 
Och massa lax.
 
Där längt borta är Vincent, en superbra vän som jag faktiskt träffat just via JCC.
 
Mer mat. Och snaps.
 
Här inspekterar jag och Eric en prosciuttoskärare med största intresse. Eric är halvitalienare och jobbar på Business Sweden.
 
Och här är Mariella som jobbar som frilansande operasångare. Hur coolt? Hon sjöng Sankta Lucia och Strålande Jul under kvällen och det var så himla fint.
Kommentera 1
Här sitter jag med en hals som gör ont, jag antar att det är följden av en rätt intensiv helg. Jag har inte tid att bli sjuk nu, det är sista veckan i Milano innan jag åker hem till Skåne på fredag så jag har massa att hinna med innan dess. Därför knaprar jag halstabletter och dricker ingefärste med honung som om det inte fanns en morgondag. 
 
Så, helgen. En av de bättre på länge. Jag, Emelie och Emanuele (en av Emelies danskompisar) bestämde oss för att utnyttja närheten till alperna och satte oss i bilen i ottan i lördags för att hinna fram till Cervinia lagom tills pisterna öppnade. Det är fortfarande väldigt ont om snö i bergen, men på höjden var det absolut tillräckligt för en dag i backen. Alltså. Jag älskar bergen! Friheten. Den rena luften. Solen. Hur blå himmeln är. Lunchen intog vi på Chalet Etolie, med Matterhorn i bakgrunden och en stor varm sol i förgrunden. Sedan åkte vi vidare tills jag hittade en solstol och kände att det var gött att stanna till där en stund medan de andra tog några extra åk. Framåt sena eftermiddagen körde vi hem igen. Trötta men nöjda och glada.
 
Men där var det inte slut på roligheterna. På kvällen ställde Emelie till med julfest med massa nya och gamla vänner och som om inte det var nog så drog vi ut och dansade när klockan passerat midnatt. Jag tror det framförallt är bristen på sömn som har orsakat mitt halsont - håll alla tummar för att det kommer gå över fort. Typ nu!
 
 
 
 
 
 
Kommentera 1
Visa fler inlägg