En helg i maj.

Publicerat i: Louise
Oj, vilken fin helg jag har haft. Hela denna vecka har ju varit magisk på alla sätt och vis. Vackert väder tar fram det bästa i oss människor. I oss svenska människor. Efter att ha bockat av en presentation i Development Economics i fredags styrde jag stegen mot Incontro för att fira att Cecilia och Lisa har lämnat in sin uppsats och mer eller mindre har tagit examen nu. Härligt. Jag kämpar vidare i några veckor till. Upplägget är lite annorlunda för oss nationalekonomer, och dessutom går min sista kurs på halvfart så den har liksom dragits ut på tiden. Incontro var mysigt. Rosé och öl på en fullsmäckad uteservering. Därefter gick vi till Heden för att titta på när Eric, Heimar, Kristian, Toby och gänget vann sina matcher i Korpiaden. Picknick med underhållning!

Lördagen börjades med träning och avslutades med grillning på klipporna ute på Saltholmen. Solnedgång och vänner. Västkusten på sommaren är fantastisk! Oj vad mysigt vi hade det. Titta själv på bilderna så får ni se!

Idag har jag legat några timmar i min lilla park bakom mitt hus. Pluggat artiklar och kapitel. Sedan blev jag upphämtad av faster, farbror och kusin vitamin och vi styrde bilen hem till Kungsbacka. Där bjöds det på grillfest och jordgubbar och glass som avslutning. Så gott. Alltså. Så gott!

Nu är det god natt och imorgon ska jag gå på mitt sista seminarium på Handels. Vad sjukt. Tre år har sprungit förbi...Kommentera 123

Uppdatering.

Publicerat i: Louise
Det har blivit väldigt lite blogg och betydligt mer Instagram på det senaste. Så ni som vill ha kontinuerliga uppdateringar från mig, får helt enkelt följa mig där, lolaurenius heter jag - hej hej! Men. Jag tycker ju om att skriva av mig lite då och då, så här kommer ett litet sammandrag av den senaste tiden.1. Oj, vad händer här? En dagens? Nja, så kul ska vi inte ha det, ni får nöja er med skärpa på mobilen.
2. Nordenhemsgatan. Göteborgs mysigaste gata om ni frågar mig. Den ligger så högt upp i Linnéstan, så när man traskat upp för den branta backen känns det som om att man är on top of the world.
3. Kandidatuppsatsen är klar. Sinnes. Opponering och bedömning kvarstår, men oj vad skönt att ha skrivit klart de där sidorna.
4. Sommaren har kommit till Sverige. Jag passar på att läsa mina miljoner artiklar till nästa tenta på en filt i parken bakom min lägenhet.
5. Sommar betyder också kjol och bara ben.
6. Morgonpromenader i solen är lyx. Häromdagen tog jag en powerwalk till Säldammen i Slottsskogen. Söta djur de där.
7. Jag hittade massa opublicerade bilder från Amalfi förra sommaren. En bild på en Vespa till exempel. Jag vill ha en Vespa. Och en Fiat 500.
8. Har jag sagt att jag gillar ost?
9. Mitt i en snurr tog jag en bild. Snurrigt. Suddigt.
Kommentera 0
Det finns personer i min närhet (läs: Cecilia&Eric) som tror att det enda jag lyssnar på är Swedish House Mafia och Avicii. Och ja, det ligger så klart lite realitet i det, för jag blir otroligt peppad av sådan musik när jag är i en situation där jag behöver bli peppad (läs:gymmet). Och jag kan få massa piggar på kroppen av samma musik när den kommer precis i rätt ögonblick på en utekväll. Då är det magiskt. Men. Det är långt ifrån hela sanningen att min musiksmak stannar där. Jag är en allätare som i perioder kan fastna för något speciellt. För snart tio år sedan hade jag en period då jag var kär i Kent. Det var det enda jag lyssnade på i min CD-freestyle. Fräck som man var. Det var väl en sådan där typisk tonårssak då man ska vara lite svår, och om man egentligen inte är så svår i verkligheten så gör man verkligheten lite svårare genom att lyssna på svår musik. Förstår ni vad jag menar? Oavsett vad, så är Kent fantastiska på många sätt och vis och jag håller nu på att bli kär i bandet igen. Inte för att vara svår denna gång, utan för att texterna lysande och musiken förtrollande. Nedanstående låt från nya skivan Jag är inte rädd för mörkret går på repeat dagarna i ända. Lyssna, ta in, njut.

Kent - PetroleumRegn
Smyger ner och viskar nya språk
mot fönstren
är årstider ett minne blott
spår av inlandsisarna
Marken ligger uppskrapad
bereder plats för motorvägarna
Bered en väg
för nya ägare

Tror du att det finns något okänt där ute
som mirakulöst förblev oupptäckt
Något som gömmer sig i djupen
som bidar sin tid
och drömmer om petroleum och kristaller
som drömmer om fossil och döda koraller
som drömmer om strålskadade atoller
i natt

Säg
det där du alltid ville ha sagt
till mig
Våra barn ska svepa filtarna
över våra huvuden
Ridån går ner och ljusen släcks
och kvar finns bara sägner
om motorvägarna
bered en väg
för nya ägare

Tror du att det finns något okänt där ute
En urtidsgud som inte ville bli väckt
Något som gömmer sig i djupen
som bidar sin tid
och drömmer om petroleum och tungmetaller
drömmer om fossil och döda koraller
drömmer om strålskadade atoller
i natt

Tror du att det finns nåt okänt där ute
som mirakulöst förblev oupptäckt
Något som sover där i djupen
som bidar sin tid
och drömmer om petroleum och kristaller
som drömmer om fossil och döda koraller
som drömmer om strålskadade atoller
i natt
Kommentera 0
Visa fler inlägg