Hos kollegorna i Köpenhamn

Publicerat i: Milano emporia, havregrynsgröt, in-italia, köpenhamn, wienerbröd
I onsdags var jag i Köpenhamn, för att besöka min chef och mina kollegor på kontoret. Trots att jag inte har träffat dem så ofta, utan mest har kontakt med dem på Skype, så är det alltid väldigt trevligt att åka och hälsa på dem, de är så gulliga. Vi hade möte och genomgång om framtiden, både för företagets och min egen del, och det kändes väldigt spännande allt de hade att säga. Jag har verkligen hittat rätt på In-Italia och det finns en massa kul möjligheter att utvecklas. Kul!
 
Jag var bara på kontoret på förmiddagen så innan jag satte mig på tåget tillbaka till Sverige, stannade jag till på mitt favorithak då det kommer till lunch i Köpenhamn: Grød i Torvehallerne. Torvehallerne i sig, är ju en fantastisk oas för oss foodies - två saluhallar fulla av allt mellan himmel och jord. På sommaren är torget mellan saluhallarna fulla av folk på uteserveringarna, riktigt bra stämning och ett tips till Köpenhamnsresenären!
 
På väg hem hoppade jag av i Hyllie. Eller ja, först hoppade jag av på Kastrup för att gå genom gränskontrollen - stackars, stackars pendlare som måste göra detta varje dag! Sedan hoppade jag alltså av i Hyllie för jag var nyfiken på Emporia köpcentrum som jag ännu inte hade besökt. Trodde det skulle vara mer storslaget, men nu kan jag checka av det på listan i alla fall...
 
Grød har massa olika former av gröt - havregrynsgröt, risgrynsgröt, quinoagröt, glutenfri gröt, indisk gröt, risotto (som väl i viss mån också kan räknas som en gröt...).
 
Det enda negativa med dagen var det kalla, regniga vädret som gjorde att jag beslutade mig för att inte stanna i Köpenhamn utan åka hem efter mina möten. Hade varit najs att få njuta av staden när jag ändå var där. Men det får bli i sommar på min och mammas årliga tur istället.
 
Har dessutom aldrig velat ha ett wienerbröd så mycket som i onsdags - bara för att jag nu inte kan p.g.a. mitt glutenfria matintag. 
Kommentera 0

Casa dolce casa

Publicerat i: Milano
Innan den riktiga vintern kom tillbaka till Skåne, hade vi några riktigt fina dagar i Borstahusen. Kallt, såklart, men solen var åtminstone framme och visade min hemstad från sin bästa sida. Jag slutar aldrig att förundras över hur vackert det är här på hemmaplan, men kanske är det så att jag uppskattar det extra mycket eftersom mina dagar här numera är fåräknade. Här kommer några bilder för att ni ska förstå vad jag pratar om. Hur fint?
 
Lägg på 20 grader och detta vatten skulle kunna vara det utanför Sardinien...
 
Borstahusens hamn är fortfarande relativt tom på båtar, de flesta står på land eftersom man inte riktigt vet om isen kommer tillbaka... hehe. 
 
De här träden står i Lill-Olas och ser ut som de gör för att de blivit nerbajsade av giftigt fågelbajs. Sant.
 
Den här långa bryggan är super på sommarmånaderna när du vill undvika det långgrunda vattnet.
 
Citadellet är Landskronas stolthet.
 
Och precis brevid Citadellet ligger Why Not Café i en mysig skånsk gård.
Kommentera 2

Årets första dopp

Publicerat i: Milano
En av mina danska kollegor, Andreas - som är den personen jag har mest kontakt med på daglig basis via Skype - har precis flyttat från Berlin till Lissabon. Vi har en väldigt avspänd dialog oss emellan och det är riktigt nice - det känns som vi är bästa polare trots att vi aldrig har träffats på riktigt. Nåväl. En av sakerna Andreas brukar skryta med nu när han har flyttat till Lissabon är att han startar varje dag med ett kallt dopp i Atlanten, och på grund av det påstår han att han skulle vara mer viking än jag. Något sådan kan ju jag inte acceptera, så jag slog vad med honom att jag minsann också skulle bada nu när jag är hemma i Sverige. Jahapp, ytterligare en sak jag har sagt som kanske inte var helt genomtänkt. Men då jag fasen inte ville förlora detta vadet, så var det bara att dra på sig bikinin igår och sticka ner till piren i Borstahusen, med mamma som fotograf och moraliskt stöd. Det var 7,6 grader i vattnet, och 8,5 i luften. Solen var i och för sig framme, men det hjälpte inte asmycket med de temperaturerna, och med en bitande vind. Men jag gjorde det! Check på den! Och nu jäklar är jag mer viking än Andreas!
 
 
 
 
Kommentera 0
Visa fler inlägg