Cavolini di Bruxelles a mangiare per cena!

Publicerat i: Mat/Dryck, Milano brysselkål, cavolini di Bruxelles, kantareller, middag, middagstips, pancetta, recept
Jag vet! Jag borde göra om den här bloggen till en renodlad matblogg eftersom mer eller mindre 80 procent av inläggen här är matrelaterade. Men ibland gör jag ju faktiskt andra saker också, och det vore så synd att inte få skriva om dem. Jag kanske helt enkelt ska skapa ytterligare en blogg. En riktig matblogg. Om ni hjälper mig att komma på vad den ska heta så kanske jag slår slag i saken.
 
Igår när jag gick min runda på stan, hamnade jag på Eat's innan hemgång. Det är superbra att gå in på en av alla dessa matmarknader, saluhallar och delikatessbutiker när man inte alls vet vad man vill laga till middag, för de bjuder ofta på inspiration. Igår var det lite oväntat brysselkålen som ropade till mig att de ville bli köpta. Det är lite oklart hur jag kan bli sugen på saker jag aldrig ätit, men det händer titt som tätt. Antagligen har jag någon gång läst ett recept, tänkt mig in i hur det smakar och sedan sorterat in det i att-testa-mappen i recepthjärnan.  
 
Mina små brysselkål åt jag tillsammans med knaperstekt pancetta och smörstekta kantareller (de sista - nu är det slut på kantarellrecept för ett tag). Brysselkålen i sig hade jag förkokt för att sedan halvera och steka klart i det överblivna pancettafettet. För att få en till textur adderade jag några pistagenötter och eftersom både de och pancettan är salta rundade jag av allt med lite ricotta. Mumsfilibaba!
 
Kommentera 0

Acqua di cocco fa bene del corpo

Publicerat i: Milano coconut water, homeland, kokosvatten, milano, vätskebalans
Eftersom väderprognosen sagt att denna söndag skulle regna bort hade jag planerat att ligga i soffan och se på min nya favoritserie: Homeland. Jag har inte följt en serie sedan Prison Break gick på TV, när det nu var, och jag har ärligt talat inte velat göra det heller. Serier tar bara upp en massa tid och efter några säsonger brukar de flippa ut. Men nu, efter att ha blivit rekommenderad Homeland från massa olika håll, slog jag slag i saken. Och är som sagt fast. Riktigt bra grejer.
 
Nu kom dock inte det där regnet som utlovades så mitt Homelandmaraton fick ställas in. Istället tog jag på mig skorna och traskade ut på en promenad genom stan. Jag provade en massa vinterkappor inne på Zara - oj vad mycket fint de har fått in. Sedan gick jag vidare bort mot Castello och passerade då den danska kedjan Tiger. Jag smet inom och botaniserade bland alla deras prylar, men kom bara ut med en sak: kokosvatten. Jag var törstig och burken var för gullig för att inte bli köpt. Kokosvatten i sig är väl sådär gott om jag ska vara ärlig, men det ska tydligen vara bättre än vatten på att återställa vätskebalansen i kroppen på grund av en bra balans mellan elektrolyter och kolhydrater. Bra efter ett träningspass, när man är supertörstig - eller när man har varit ute och druckit drinkar kvällen innan som i mitt fall. Nästa gång kommer jag nog blanda ner mitt kokosvatten i en smoothie istället, jag tror det kan bli gött.
 
Kommentera 0

Serata al ¡Más!

Publicerat i: Milano Navigli, aperitivo, trattoria toscana, ¡Más!
Istället för att sitta och dega på varsit håll bestämde jag och Oskar oss för att mötas upp för en aperitivo igår kväll. För ungefär etthundrasjuttonde gången i ordningen hade vi siktet inställt på en bar som heter Alchimia, men för etthundrasjuttonde gången i ordningen lyckades vi inte entra stället. Varje gång vi varit där har det varit stängt, eller så har vi varit där för tidigt, eller så har de haft sommaruppehåll, eller så har de... Igår var det äntligen öppet - men abonnerat för en privat tillställning, så återigen fick vi gå därifrån med svansen mellan bena. Men ingen fara på taket egentligen. Vi var nära Navigli och hamnade på baren ¡Más! - en spanskinspirerad lokal med sangria som specialitet. Efter det mötte vi upp två av Oskars kollegor från Business Swedens spanienkontor och avslutade kvällen tillsammans med dem på Trattoria Toscana. Killarna hade varit på San Siro och kollat fotboll och bestämde sig för att inta middagen efter matchen, dvs när kockan var närmre midnatt. Alltså, italienare äter sent, men spanjorer är ju i en klass för sig! Hur som, en trevlig kväll!
 
Kommentera 0
Visa fler inlägg