Gosh! De här helgerna. De bara springer iväg. Jag skulle behöva ytterligare ett dygn mellan lördag och söndag, det hade varit perfekt. Och igår förlorade vi ju dessutom en timme när vi ställde om till sommartid, så nu är det åter väldigt mörkt på morgonen, men desto ljusare längre in på kvällen. Toppen tycker jag, äntligen kommer det vara ljust när jag kommer tillbaka till Milano om kvällarna.
 
I lördags började jag dagen tidigt med ett besök på en salong för att vaxa benen. Alltså. Känslan av att ha nyvaxade ben efter en vinter då man inte brytt sig överdrivet mycket är fantastiskt! Just saying. Därefter stack jag till gymmet och fokuserade på mage och armar eftersom min rumpa var i en ofantlig smärta efter torsdagens miljoner squats. Färdig på gymmet tog jag mig till min favoritmarknad och köpte på mig persilja, jordgubbar, sparris, nötter och massa annat gott som fick förgylla matlagningen i helgen. Vädret i helgen var magiskt, så när jag hade parmesangratinerat (!) mina sparris, intog jag lunchen ute på balkongen. Jag har aldrig sol på min balkong, vilket såklart är synd, men det är ändå jäkligt nice att sitta ute i den friska luften. Och ärligt talat, mitt i varmaste sommaren, är det rätt skönt att min lägenhet ligger i skugga.
 
 
Hur jag gratinerar mina sparris kan ni förresten läsa om på Citroncest.
 
 
I lördagskväll tog jag mig hem till Maria och lagade mat till henne och mig. Maria och hennes kille, Andrea, har v ä r l d e n s finaste lägenhet. Och köket är ett drömkök! Jag hade aldrig lämnat lägenheten om den vore min! Efter middagen drog Maria vidare på avskedsfest för en kollega, och jag mötte upp Alexandra och hennes vänner för att avsluta kvällen på Cantina della Vetra.
 
 
 
Igår hade jag en seg morgon, men efter en god frukost snörade jag på mig löparskorna och stack ut för att utforska sydvästra Milano. Det slutade med 12 kilometer, men jag stannade några gånger för att njuta miljöerna jag passerade. Jag och Maria pratade om det i lördags - hur vi tar Milano för given. Det är liksom normalt att vi passerar Duomo varje dag till och från gymmet eller jobbet. Vi bara går förbi utan att stanna till, samtigt som tusentals personer valfärdar till Milano för att beundra staden. Så igår på min löprunda såg jag till att uppskatta varje steg lite extra. 
 
 
 
 
 
Jag avslutade helgen på bästa vis genom att packa ner filt, bok och solglasögon i en väska och sticka till trädgården bakom Galleria D'Arte Moderna. Den trädgården är super! Massa barn som springer och leker, och andra par och vänner som har picknick. En helt annan känsla där än i parken som ligger nära mig bakom San Lorenzokyrkan. Jag kommer nog spendera många timmar bakom Galleria D'Arte Moderna i sommar! 
 
 
 
 
 
Kommentera 3
I tisdags svämmades Instagram över av alla bilder på våfflor. Jag brukar inte äta våfflor, inte ens på våffeldagen. Men eftersom det är mer eller mindre en omöjlighet att få en hederlig svensk våffla när man bor i Italien, så skapades plötsligt ett sug efter denna godsak. Man vill ju alltid ha det man inte kan få. Jissa då om jag blev glad när jag såg att Björk Side Store i Milano bjöd in till ett våffelevent igår. Det var inte svårt att övertala Maria att haka på, så igårkväll tog vi oss till denna lilla svenska oas och mumsade våfflor med grädde och sylt. Precis som det ska vara på våffeldagen - trots att den i Italien kom två dagar senare. Efter att vi också passat på att handla på oss diverse svenska varor tog vi en avstickare till Bar 35 för ett glas vin och en massa snack. Maria uttryckte att hon alltid är helt torr i munnen efter att vi har hängt. Det är ju så, som nya vänner har man massa historier att berätta från livet, inte en tyst minut. I alla fall om man är lika pratglada som vi två. Bra torsdag! Och nu är det fredag. Och sol. Och varmt. Och jag är i mitt älskade Italien. Och om en vecka åker jag till Paris och hälsar på Nathalie. Och sen kommer Johanna och Alex och hälsar på mig. Och sedan är det påsk. Livet. Det leker nu.
 
 
Kommentera 2
Här kommer ett Milanotips till er som tänkt besöka staden någon gång och vill veta vart ni ska gå för att äta riktigt bra italiensk mat, utan att spendera massa pengar. Acquasala. Jag var och lunchade där förra veckan tillsammans med Maria, och blev riktigt glatt överraskad. Acquasala är en trattoria som serverar pugliesisk mat. Alltså mat från regionen Puglia (regionen som är belägen på Italiens klack i söder). Mat som andas tradition och kärlek. Jag älskar att äta på trattorior. Det är oftast mycket mer genuint än på en restaurang, och dessutom kan man komma undan billigt. Vi betalade bara 4,50 Euro för våra rätter, men trots detta var kvaliteten riktigt högg. Super! Acquasala ligger i Navigli, i slutet av turiststråket, och utifrån ser det inte jätteskoj ut. Men tar man sig igenom det första rummet kommer man in till ett jättemysigt rum med träbalkar, vinflaskor och pinnstolar - precis som det ska vara på en trattoria. Här hittar ni deras hemsida.
 
Jag tog ingen bild när jag var där, så denna lånade jag från deras hemsida.
Kommentera 0
Visa fler inlägg