Gosh! De här helgerna. De bara springer iväg. Jag skulle behöva ytterligare ett dygn mellan lördag och söndag, det hade varit perfekt. Och igår förlorade vi ju dessutom en timme när vi ställde om till sommartid, så nu är det åter väldigt mörkt på morgonen, men desto ljusare längre in på kvällen. Toppen tycker jag, äntligen kommer det vara ljust när jag kommer tillbaka till Milano om kvällarna.
 
I lördags började jag dagen tidigt med ett besök på en salong för att vaxa benen. Alltså. Känslan av att ha nyvaxade ben efter en vinter då man inte brytt sig överdrivet mycket är fantastiskt! Just saying. Därefter stack jag till gymmet och fokuserade på mage och armar eftersom min rumpa var i en ofantlig smärta efter torsdagens miljoner squats. Färdig på gymmet tog jag mig till min favoritmarknad och köpte på mig persilja, jordgubbar, sparris, nötter och massa annat gott som fick förgylla matlagningen i helgen. Vädret i helgen var magiskt, så när jag hade parmesangratinerat (!) mina sparris, intog jag lunchen ute på balkongen. Jag har aldrig sol på min balkong, vilket såklart är synd, men det är ändå jäkligt nice att sitta ute i den friska luften. Och ärligt talat, mitt i varmaste sommaren, är det rätt skönt att min lägenhet ligger i skugga.
 
 
Hur jag gratinerar mina sparris kan ni förresten läsa om på Citroncest.
 
 
I lördagskväll tog jag mig hem till Maria och lagade mat till henne och mig. Maria och hennes kille, Andrea, har v ä r l d e n s finaste lägenhet. Och köket är ett drömkök! Jag hade aldrig lämnat lägenheten om den vore min! Efter middagen drog Maria vidare på avskedsfest för en kollega, och jag mötte upp Alexandra och hennes vänner för att avsluta kvällen på Cantina della Vetra.
 
 
 
Igår hade jag en seg morgon, men efter en god frukost snörade jag på mig löparskorna och stack ut för att utforska sydvästra Milano. Det slutade med 12 kilometer, men jag stannade några gånger för att njuta miljöerna jag passerade. Jag och Maria pratade om det i lördags - hur vi tar Milano för given. Det är liksom normalt att vi passerar Duomo varje dag till och från gymmet eller jobbet. Vi bara går förbi utan att stanna till, samtigt som tusentals personer valfärdar till Milano för att beundra staden. Så igår på min löprunda såg jag till att uppskatta varje steg lite extra. 
 
 
 
 
 
Jag avslutade helgen på bästa vis genom att packa ner filt, bok och solglasögon i en väska och sticka till trädgården bakom Galleria D'Arte Moderna. Den trädgården är super! Massa barn som springer och leker, och andra par och vänner som har picknick. En helt annan känsla där än i parken som ligger nära mig bakom San Lorenzokyrkan. Jag kommer nog spendera många timmar bakom Galleria D'Arte Moderna i sommar! 
 
 
 
 
 
Kommentera 3
Visa fler inlägg