Autunno a Firenze

Publicerat i: FIRENZE
Höstpromenad. Höstfärger. Höstsol. Höstskuggor. Höstleenden. Höstdanser. Höstkänslor.

Det är så vackert här. Så fint att till och med en promenad över järnvägsspåren blir upplyftande. Så fantastiskt att man måste stanna upp, andas in alla intryck och göra en liten höstdans bara för man vill. Bara för man kan. Bara för att man är glad. Och nöjd. Och lycklig.


Kommentera 1

Firenze Rugby 1931

Publicerat i: FIRENZE
Idag har jag och Karin gjort något vi aldrig gjort förut. Vi har varit på en Rugbymatch. Vår vän Emmanuel som vi har två kurser tillsammans med, spelar i laget Firenze 1931 (vilka ligger i Seria A, vad det nu innebär i Rugbysammanhang) och bjöd in oss efter att vi hade yttrat att vi vill komma och supporta honom. Så idag utnyttjade vi våra fribiljetter och spenderade två timmar med att titta på ett spel som vi hade absolut noll koll på. Men det var riktigt kul. Framförallt att skrika va fan culo i kör med alla andra supportrar då någon på plan tog ett strypgrepp på någon som inte förtjänade det. En italiensk åskådarläktare är lika mycket ett spektakel som själva matchen. Utöver detta tog vi med oss följande intryck:

På italienska matcher serverar man ungsbakad pizza, inte korv med bröd.

Men serverar dessutom vin.

Att gå på rugbymatch är ett familjeevent.

Italienska åskådare har många synpunkter och matchen stoppas gärna några minuter så att spelarna och åskådarena kan vifta ut sina aggressioner mot varandra.

Vi har ingen aning om varför man ibland lyfter varandra på plan, eller varför man går ihop i konstiga installationer, eller hur man räknar poäng i denna sport.

Man kan vara rätt tjock och ändå spela i elitlagen i rugby.

Med det sagt vill jag ändå understryka att det var trevligt när en del av killarna tog av sig sina tröjor.

Det är helt okej att spendera en lördagseftermiddag i Florens, i strålande sol och 20-gradig värme, tittandes på pojkar som kramas och leker med en boll.


Weeii, vår kille Emmanuel är en grym kicker.


Vad gör det om man inte förstår spelet? Huvudsaken är att man har kul!
Kommentera 1
Igår åt jag den godaste pizzan hittills i Florens. Runt hörnan från Piazza Santo Spirito ligger Gustapizza och här erbjuds man både fantastiskt god och billig pizza samt en autentisk italiensk middagsatmosfär. Till Gustapizza går man inte om man är ute efter en fancy middag, däremot om man gillar mat, rörelse, människor och livliga konversationer. Pizzabagarna charmar varenda tjej i lokalen med hjärtformade pizzor (I feel so special) och vill inte ha ditt beställningsnummer när du hämtar din färdiga pizza, utan ditt telefonnummer. Gott var det i alla fall. Med råge. Efter Gustapizza gick vi vidare till Volume. Älskar denna bar. Underbar stämning, bra klientel, goda drinkar. Och igår även livemusik, vilket är ett stående inslag ett antal dagar i veckan. Friday at its best!


Jag åt en pizza med kalkon, pesto och mozzarella. Yummy in my tummy.


Annes pojkvän är på besök från Tyskland.


Ser ni vad blond och fin jag är? Jag hittade en svensk frisör här i Florens och i förrgår var jag hos henne i tre timmar! Hon var så noggrann och duktig och jag blev av med min fula utväxt. Dessutom fick jag svenskrabatt. Hejja bra kundservice.
Kommentera 0
Visa fler inlägg