Åh. Jag är rädd att gårdagen var sista dagen jag kunde ta med mig min lunch ut och avnjuta den sol och värme. Idag är det mulet och imorgon säger i previsioni att det ska bli regn. Sedan jag kom tillbaka till Milano efter semestern har jag haft tur med vädret, och jag hade hoppats på att det skulle vara lite längre. Annars väntar en lååång höst...
 
Ikväll ska jag möta upp Alexandra för en aperitivo på Wasabi. Henne har jag inte heller träffat sedan jag kom tillbaka efter semestern. Alldeles för länge sedan med andra ord. Vi har en hel del att uppdatera varandra om, så det blir säkert en trevlig kväll full med snack. Och sushi. Det här med sushi på tisdagar börjar bli en tradition. Och det gör mig inte någonting alls.
 
Förresten. Jag tog med mina sista brownies till kontoret idag. De gick åt som smör i solsken. Receptet hittar ni här. Gör dem! Ja, det är en befallning!
 
Solen, kom tillbaka!
Kommentera 0

Benventuta Luna!

Publicerat i: Milano
Igår spenderade jag hela dagen i Como tillsammans med fyra av mina före detta kollegor på QRP. Det var tänkt att vi skulle ha vår tjejmiddag hemma hos Elena, men eftersom Ermalda var höggravid så ändrade vi plats till hennes hem. Och jag skriver var höggravid, för fyra timmar efter att vi hade lämnat henne åkte hon raka vägen till BB och födde hennes och Stefanos lilla Luna. Tänk att vi fick hänga med henne sista dagen innan hela hennes liv förändrades för alltid. Mysigt.
 
 
Hemma hos Ermalda bor även sex hönor, fem getter, en sköldpadda, två hundar och en katt. Och tre ungar från Stefanos förra äktenskap. Och Stefanos bror och fästmö. Och brödernas mamma. Hej italienskt familjeliv. Huset är dock betydligt större än hönshuset här ovan.
Kommentera 0

Vini al Bottegone

Publicerat i: Milano
Igår mötte jag upp Emelie, Eric och Johanna vid Arco della Pace för lite kvällshäng och ett glas vin. Eric och Johanna hade med sig en flaska riesling som de hade köpt på Vini al Bottegone. Det är ett riktigt smart ställe. Man tar med sin egen flaska och så köper man vin på tapp. På så vis blir det betydligt billigare, och man kan få ett riktigt bra vin för nästan inga pengar alls. Italienare alltså. De vet hur man ska förgylla kvällen. 
 
 
 
Kommentera 1
Visa fler inlägg