Alltså. Den här morgonen började sådär. Jag vaknade upp med cirka 10 nya myggbett på benen. Så förrutom att jag har utslag efter senaste vaxningen samt ett stort jävla blåmärke på knäet efter mitt cykelfall förra veckan, har jag nu också röd/gula myggbett överallt. Mina ben ser ut att tillhöra valfri figur i filmen Shrek, och byxor och långklänningar är numera mina bästa vänner och det är ju sådär kul när temperaturen i Milano visar över 30 grader varje dag. Någon som har något tips? Jag skrubbar och smörjer var varannan dag, men nu behöver jag fasen hitta en mirakelkräm!
 
Som om inte detta var nog bokade jag imorse flygbiljett hem till Sverige i augusti, men lyckades välja fel datum! Hur orutinerat? Jag blir så trött på mig själv. Fick lite panik när jag insåg att jag skulle komma hem den 6 augusti istället för den 1. Att boka om biljetten skulle kosta 950 kr inklusive ombokningsavgift och mellanskillnad i biljettpriset, så det kändes inte som ett kul alternativ. Efter några timmar löste sig dock situationen då jag insåg att man med SAS (tack gode Gud att jag inte bokade lågprisbolag) får avboka biljetten kostnadsfritt inom 24 timmar. Så jag bokade helt enkelt av den, och köpte en ny biljett på rätt datum. Nu kommer jag hem den 3 augusti, and I can't wait!
 
Tredje gången gillt, även för oturen imorse. När jag skulle cykla till jobbet med en BikeMi-cykel var kedjan sönder på den cykeln jag blir tilldelad. Che palle! Där och då var jag beredd att ge upp och vända tillbaka till min säng. Men jag kom fram till jobbet till slut, och här är det högsäsong och telefonen ringer stup i kvarten. Det är roligt nästan jämt!
 
NEJ! Sluttjatat om det tråkiga. Helgen var i alla fall bra! Framförallt igår då jag åkte ut till Marias "svärföräldrars" hus i Lesmo och hängde vid poolen som tillhör deras kvarter. Tack Maria för att jag fick tillbringa söndagen med dig. Ro i själen att få lämna Milano och känna lugnet på landet.
 
Kommentera 1

Cyklar, Temakinho och Patuscino | Delle biciclette, Temakinho e Il Patuscino

Publicerat i: Milano cykla, dansa, dansgolv, il patuscino, italien, italienblogg, karaoke, milano, patuscino, temakinho, utlandssvensk
Igår när jag kom hem från gymmet lyckades jag stänga ytterdörren till lägenheten i exakt samma sekund som det började ösregna. Det kändes som jag hade överlistat Gudarna. Lyckan att undkomma regn är svårslagen. Dock vände denna lycka imorse när jag cyklade till jobbet. När jag var precis mitt emellan lägenhet och kontor öppnade himmeln sig och gav det västa skyfall jag sett på länge. För att undkomma regndropparna styrde jag cykeln mot valven på Vittorio Emmanuele för att fortsätta min färd därunder. Men jag cyklade för snabbt, och marmorn var hal, så cykeln vek sig under mig. Vilken jädra smäll. Känner mig lite halvt invalido med ett ont knä, men jag klarade mig relativt bra trots allt.
 
Över till något roligare. I lördags började jag och Alexandra kvällen med sushi och caipirinhas på Temakinho (älskaaaaaar det stället) och avslutade med sång och dans på Patuscino. Hittade en tok som fuldansade som vi gör hemma i Sverige så jag joinade honom och det blev en riktigt rolig kväll på dansgolvet. 
 
Kvällens outfit. Mycket nöjd.
 
Den här caipirinhan alltså. Mango, lime och rosépeppar. Sååå god!
 
Patuscino är allt man behöver. Som en hemmafest ute på stan.  
Kommentera 1

Infinitely Polar Bear på utomhusbio | Teneramente Folle al Cinema all'aperto

Publicerat i: Milano Navigli, cinema all'aperto, marknad, mercato metropolitano, milano, sommarkväll, utomhusbio
Igår var jag och Alexandra tillbaka på utomhusbion för lite onsdagshäng. Fullt drag på Mercato Metropolitano - jag har sagt det för, om ni kommer till Milano måste ni besöka detta fantastiska ställe. Igår såg vi Teneramente Folle (eller Infinitely Polar Bear som den heter på orginalspråk) med Mark Ruffalo i huvudrollen. Även denna en mycket bra film om en manodepressiv pappa som tvingas ta fullt ansvar för sina två döttrar när mamman åker iväg för att plugga klart din masterutbildning. Rekommenderas!
 
På väg till Mercato Metropolitano gick vi igenom ett Navigli som visade sig från sin bästa sida.
 
Bra häng minst sagt.
Kommentera 0
Visa fler inlägg