Buon appetito a me!

Publicerat i: Milano italien, mat, parmesan, recept, skinka, spenat
Jag förstår att ni som följer mig både här på bloggen och på Instagram kanske blir lite trötta på att det ibland dyker upp samma bilder på båda ställe. Men det är helt enkelt något ni bara får stå ut med. Som nu till exempel.

Igår kom jag hem till ett relativt tomt kylskåp. Jag vill nämligen inte handla på mig så mycket färska varor nu eftersom jag åker till Florens imorgon. Så med detta kylskåp gapandes tomt framför mig var det bara till att gnugga kreativitetsknölarna för att komma på något gott att laga till middag. Och jag säger då det. Knapphet är bra för kreativiteten. Tre ingredienser var allt som behövdes sedan var middagen klar. Jag stekte nämligen spenat, blandade detta med några skedar ricotta. Rullade in röran i parmaskinka och stekte sedan mina rullader så att skinkan blev krispig. Detta åt jag sedan med sallad, tomat och parmesan (men det räknar jag inte till mina tre ingredienser för det är väl sådant som alla har i kylskåpet? Om inte så borde alla ha det, det förgyller varenda måltid…). Resultatet blev en riktigt god middag, och jag kommer absolut göra det igen – även när kylskåpet är fullt. Tänk vad lätt det är att äta bra mat om man bara vågar experimentera lite. Och snabbt går det också, framförallt med min underbara gasspis. Sju minuter, sedan var middagen serverad!


Ett tips om ni inte har någon salladsdressing hemma är att använda lite av oljan från burken som soltorkade tomater ligger i. Oljan är på det viset redan smaksatt och smakar riktigt bra till salladen!
Kommentera 1

Che notte da merda...

Publicerat i: Milano gym, mardröm, natt, träna
Usch, jag har verkligen haft en hemsk natt. Det började igårkväll när jag la mig i sängen för att läsa min bok som jag just nu är helt fast i. Hypnotisören av Lars Kepler. Fantastiskt bra, men också otroligt läskig. När det är helt svart i min lilla lya och jag läser sida upp och ner om psykiskt labila personer, då hör jag alla knäppande ljud i lägenheten extra tydligt. Och då går det kalla kårar längs ryggraden. Så, det bäddade inte direkt för en skön natts sömn. När jag ändå väl hade lyckats somna, då väcktes jag plötsligt av vrål från mina grannar som hade bestämt sig för att ha efterfest på deras balkong klockan 01 denna onsdagsmorgon. Fantastiskt. När jag trots deras livliga diskussioner lyckats somna om, då är det en jävla (ursäkta språket, men vid detta laget var jag arg) mygga som hade bestämt sig för att jag inte skulle få sova i natt. Jag tror samma mygga väckte mig fem gånger med sitt surr. Och självfallet försvinner den så fort man tänder lampan för att ta kål på den.
 
Jahapp. Så när klockan ringde 06.50 var jag inte direkt utvilad, men jag hade gett upp hoppet om att lyckas sova. Så istället gick jag upp, packade träningsväskan och stack till gymmet. Ingen ont som inte har något gott med sig. Jag älskar att börja morgonen på gymmet, det sätter liksom standarden för resten av dagen. Dock händer det ju inte allför ofta, jag tycker nämligen lika bra om att ta det lugnt på morgonen. Well well, ibland är bättre än aldrig. Nu är jag i alla fall redo för dagens jobb. Får se hur långt jag hinner innan tröttheten sätter in. Ciaociao!
 

Trampmaskinen imorse. Killer för rumpan, I'm just sayin'...
Kommentera 0
Kul natt igår. Vi var hembjudna till Gianmarco och hans roomie på middag. En parantes för er som undrar vem Gianmarco är, så är det alltså Amandas och Sannas så kallade buddy, det vill säga en student från Bocconi som ska hjälpa utbytesstudenter med nödvändigheter. Nu visade det sig dock att Gianmarco var väldigt trevlig, så vi har alla börjat hänga med honom och hans vänner även efter skol- och jobbtid. Parantes slut. I typisk italiensk anda stod middagen inte framdukad förrän runt 22.30 på kvällen och det som serverades var självfallet pasta med tomatsås (med bacon, morötter och annat gott i). Så när vi hade ätit upp drog vi nästan direkt vidare ut till en hemlig klubb som uppstått nu i samband med Milano Fashion Week. Gianmarco verkar ha kontakter överallt, vilket ju såklart är fantastiskt. Det kändes som vi åkte till andra sidan gränsen innan vi kom fram, och väl framme stod vi plötsligt framför ett stort - vad det såg ut som - parkeringshus. Men denna yta kunde inte lura oss. Innanför väggarna dolde sig nämligen en annan värld och där spenderade vi natten.
 
På tal om andra sidan gränsen, så har jag faktiskt varit i Schweiz idag. Vi bestämde oss för att åka på en shoppingtur till Foxtown i Lugano. Foxtown är en outlet med 160 butiker, så man kan tänka sig att vi hade att göra. Men som vanligt rymmer en outlet lika mycket skit som dyrgripar. Jag kom dock hem med ett par nya löpartights från Nike och en påse med godbitar från Polo Ralph Lauren. Mycket nöjd med mina inköp.
 
Vad snabbt denna helg har sprungit förbi. Redan måndag imorgon. Kort arbetsvecka för mig, för på fredag åker jag till Floooorens! Tjoho!
 
Gianmarco, Sanna, Johan, Amanda och Roomie (så himla jobbigt att ingen kommer ihåg vad han sa när han presenterade sig... haha).
Kommentera 0
Visa fler inlägg