Dovrei fermarmi più spesso per guardare la bellezza.

Publicerat i: Milano bella italia, gym, italien, italienk mat, italy, mat, milano, personlig tränare, vardag, vardagsbetraktelser, äta
På helgerna brukar jag vara rätt bra på att njuta av Milano. Jag traskar då runt staden i min egen takt och styr fötterna till nya områden, eller tillbaka till favoritplatserna. Men på vardagarna är det en annan sak. Efter att ha kommit hem från en timmes tågfärd från Como, vill jag liksom bara ta mig snabbt till gymmet, för att komma snabbare hem och snabbast möjligen laga till något att äta. Jag är oftast riktigt hungrig när jag kommer hem vid halv nio. Av förståeliga själ.
 
Men igår, när jag gick hem samma väg som jag alltid går hem från gymmet, stannade jag till och tittade upp. Framför mig bredde hela Piazza del Duomo ut sig, inramad av mastodonta byggnader till höger och vänster och med stämningsfyllda gatulampor, polerade gatustenar och en av världens största gotiska kyrkor i bakgrunden. Där och då är det lätt att glädjas över att jag inte har en vanlig tråkig landsväg framför mig för att komma hem. Jag borde vara mer tacksam för dessa stunder och inte bara rusa från ett ställe till det andra. Men så är jag ju en hungrig själ, och när maten lockar, då går det oftast snabbt...
 
På tal om mat förresten. Jag kom igår hem till ett kök där elen gått tidigare under dagen, så när jag öppnade kylen hade mitt frysfack börjat tina och det låg därmed en sjö av vatten längst ner i kylen. På sin resa neråt hade vattnet självfallet blött ner a l l a mina matvaror i kylen. Underbart. När mat går till spillo blir jag inte glad, men jag lyckades rädda det mesta som tur var. Nåväl, en parantes i vardagen.
 
Kommentera 1
Vilken fantastisk helg. Jag har på sätt och vis blivit nykär i Milano de här dagarna. Detta tack vare en stor, varm sol som visat sig helgens alla 48 timmar, och med det gett hopp om att våren snart är här. Allt, verkligen allt, blir bättre med sol och värme.
 
Jag började fredagen med att arbeta hemifrån och hann i och med det med ett PT-pass med Fabrizio. Jag var helt död fem minuter in i passet, men Fabrizio peppade mig att köra vidare. Det är just det som är det bästa med personliga tränare, de får dig att göra saker du trodde du inte klarar av. Jag älskar det. Kände mig så himla stark efter passet.
 
Lagom till arbetsdagen sedan var över gick jag inom Business Sweden för att lämna ett paket till Marcus och blev då medbjuden på invigningsaperitivo för deras nya praktikant. Vi gick först till baren mitt emot kontoret, men sedan mötte jag, Oskar och Ulrika upp Anders (som jag lärt känna via Aperitivoklubben) och gick då vidare till Straf. Anders har en tendens att alltid introducera oss för nya drinkar, och denna gång var det en drink som inkluderade chilivodka. Helt ärligt så steg den mig rakt upp i huvudet, och jag fick avsluta kvällen efter det. Inget jag kan rekommendera med andra ord. Men det var riktigt trevligt fram tills dess!

I lördags började jag dagen med att sticka ner till morgonmarknaden vid Parco Baravalle och botaniserade bland allt gott. Jag kom hem med kronärtskockor och Tomino-ost, och vad jag gjorde med det kan ni läsa om ni klickar här. Därefter satte jag mig ute på ett café i Navigli och drack en cappuccino i solen. Det var så varmt att jag fick ta av mig till bara linnet. Då njuter man. Efter en lunch hemma gick jag ut igen. Jag tog en lång vända på stan och insöp så mycket sol jag bara kunde. Dagen avslutade jag med att streama Melodifestivalen, och det var ju verkligen ingen hit...
 
Idag började jag dagen med årets första löppass utomhus. Jag sprang drygt fem kilometer tills jag kom fram till gymmet, där jag avslutade träningen med 30 minuter styrka. Lite mat på det, sedan gick jag återigen ut i solen. Denna gång tog jag med mig min nya bok till Arco della Pace och satt sedan där några timmar och läste i sällskap av en kaffe och hela Milanos befolkning som också ville njuta av solen. Mysigt! Ikväll gjorde jag sushi till middag. Det blev så jäkla bra. In och kolla Citroncest, jag ska snart lägga upp receptet. Buona notte!
 
 
 
 
 
 
 
 
Kommentera 3

Björk Side Store a Milano

Publicerat i: Milano bella italia, björk side store, italien, magont, mat, milano, promenad, sjukling, svensk mat, svensk tradition
Jag var hemma från jobbet igår. Gick och la mig i måndags med magont och vaknade igår med en ännu värre kramp. Jag kunde mer eller mindre inte ta mig upp ur sängen utan att stå böjd som en fällkniv, så det fanns inte en tanke på att ta mig till Como. I ärlighetens namn borde jag stannat hemma även idag, men det där samvetet sätter in och stressen över allt som måste göras på jobbet ökar egentligen bara på det onda i magen. 
 
Nåväl. Efter att ha legat i sängen fram tills klockan slog tre släppte äntligen lite av det onda och jag kunde ta mig ut på en lugn promenad. Lite frisk luft och rörelse brukar vara en bra medicin. För att inte bara traska runt på måfå bestämde jag mig för att ha ett mål i sikte. Denna gång blev det butiken Björk Side Store som ligger i norra centrum, mellan Repubblica och Porta Venezia. Björk Side Store är, som man hör på namnet, en sidoverksamhet till Björk Swedish Brasserie, det första svenska brasseriet i Italien, beläget i Aosta. I Aosta har man satsat på att introducera italienarna för svensk mat och design, och lyckosamt för oss i Milano har de nu också valt att introducera milaneserna för de svenska hemligheterna genom deras Side Store som öppnade förra året i november.

Jag förstår inte varför jag inte tagit mig dit tidigare. Det är ett paradis. Istället har jag spenderat alldeles för mycket tid på att ta mig till IKEA när Sverigelängtan faller på. Men nu kan IKEA-besöken bli mindre frekventa, för Björk Side Store är betydligt bättre när det kommer till matutbud. Jag kom hem med en kasse fylld med havregryn, russin, ströbröd, mesost, messmör, prästost, kakao och tunnbröd.Lycka. Att bara få komma in i en butik som är så ljus och fräsch, som andas Skandinavien i det ljusa träslaget, som är fylld med knäckebröd och skånsk senap... Det gör en verkligen glad i själen. Med eller utan magont.

 
 
 
 
Kommentera 6
Visa fler inlägg