Min review av Lacerba på MiMag

Publicerat i: Milano artikel, bar, cocktail, freelance, frilans, milano, mimag, review, skribent
Jag lovade att länka till min review av Lacerba när den publicerats på MiMag. Nu ligger den uppe, så om ni klickar på bilden får ni läsa om en av Milanos bästa barer i min mening. Ciao ciao! 
 
Kommentera 1

Ett öde kontor, en kaka och en gatufest!

Publicerat i: Milano gatufest, kastrup, milano, resa, sicilien, street party
I torsdags åkte alla mina kollegor till Sicilien för att kicka igång det nya (ekonomiska) året på EF. Jag var inte med av olika anledningar. Bland annat för att jag nu befinner mig i Köpenhamn på mellanlandning på väg mot Stockholm. Jag har andra projekt på gång som liksom är viktigare. Och jag ska ärligt säga att det inte direkt har varit illa att stanna i Milano igår och i förrgår. Så lugnt och skönt på kontoret. Dessutom tog jag med mig en äppelkaka i torsdags för att festa till det med mina andra kollegor som också var kvar. Livet är en fest. Det handlar bara om inställning.
 
Och på tal om fest, så var det precis det jag möttes av igår kväll när jag kom tillbaka från gymmet. Tydligen var det organiserat ett Street Party just på min gata. De hade byggt upp barer, det var DJs som spelade, och gatan var smockad med folk. Kul. Förrutom för just det faktum att jag skulle gå upp klockan tre på natten för att hinna med första flyget mot Sverige. Det blev inte många timmars sömn i natt vill jag lova. Nåja, som Christine sa på Instagram: sova kan jag göra när jag är gammal. Så sant, så sant.
 
Äppelkakan jag tog med mig till kontoret är fylld med hemmagjord vaniljkräm och kardemummastekta äpplen. Recept finns här.
 
När katten chefen är borta... 
 
Street Party! Woho... 
Kommentera 1

Södra Vägen 30 reunited!

Publicerat i: Milano brera, charkbricka, handels, kompisdate, la proscuitteria, milano, sardinien, stockholm, sv30, södra vägen 30
Höjden av lycka är när man får hänga med en av sin bästa vänner under ett dygn i Milano. Cecilia har varit och jobbat en vecka på Sardinien och svängde inom mig på vägen hem till Sverige. Så igår när jag kom hem från jobbet satt hon snällt och väntade på mig på min trappa. Fina Cec, hon gör min tid på Handels värt alla studielån! Vi hängde hemma hos mig ett tag, sedan styrde vi stegen mot Brera där vi hamnade på La Prosciutteria och åt charkuterier och tryffelravioli. La Proscuitteria är ett bra ställe. Mysigt, med en liten bra uteservering och humana priser på både mat och vin - ett Milanotips! Vår kväll blev inte allt för sen, Cecilia har väl sovit ungefär 20 timmar totalt den senaste veckan och jag var också seg. Så vi gick hem och slocknade rätt fort. Idag ska vi mötas upp för lunch, sen åker Cecilia hem till Stockholm. Intensivt kompisdygn. Fler sådana tack!
 
 
Kommentera 2
Visa fler inlägg