Jag har skrivit en artikel för MiMag.it om hur man gör för att leva precis som äkta Milaneser lever. Om ni vill läsa den så tryck på bilden här nedanför. Ciao!
 
Kommentera 0

Besök av mamma och pappa i Milano

Publicerat i: Milano balett, föräldrar, italienblogg, italienk mat, la scala, milano, nötknäpparen, ramen, trippa, utlandssvensk
Mamma och pappa kom och hälsade på mig i måndags och stannade tills igår. Fyra superhärliga dagar som passerade förbi väldigt snabbt. Som vanligt när man har det trevligt. Jag har inte extremt många bilder från dagarna, men tänkte ändå ge en liten uppdatering.
 
Första kvällen tog jag med dem till Zazà Ramen och vi åt... ramen! Alltså! Det var SÅ gott. Från och med nu kommer alla som kommer och hälsar på mig i Milano att besöka Zazà med mig.
 
Mamma tog en ramen med miso-buljong. Den var stark, men det klarade hon av fint!
 
I tisdags åkte mamma och pappa till Bergamo på utflykt, medan jag stannade kvar hemma och jobbade. På kvällen gick vi till en restaurang som jag aldrig varit på tidigare, men blivit varmt rekommenderad av Maria. Stället heter Trippa och har nu tagt sig in på min topp 5 lista på restauranger i Milano. Heeelt otroligt god mat. Fantastiskt service. Trevlig lokal. Och gott vin. Det var så gott att all koncentration gick till maten. Inga bilder med andra ord - men ändå värd att nämnas! 
 
I onsdag hade vi biljetter till baletten Nötknäpparen som framfördes på Teatro alla Scala. Jag har inte varit på La Scala under mina snart fyra år i Milano, så det var verkligen på tiden! Vilken upplevelse!
 
La Scala ser egentligen inte särskilt speciell ut från utsidan. Men sekunden du går in i teatern kommer din uppfattning att ändras. Det är så fantastiskt fint - och helt omöjligt att fånga på bild! 
 
Romeo, oh Romeo... och så vidare...
 
Den här världssämsta bilden var den enda jag fastnade på... men så går det när man har föräldrar som är världssämst på att fotografera (men ni är bra på annat. Puss).
 
Igår efter lunch åkte de hem till Skåne igen. Känns alltid lite tomt direkt efter man blivit lämnad ensam kvar i lägenheten. Men nu är det helg, och trots att vädret ska bli extremt dålgit kommer det säkert hända massa roligheter. Tack för besöket mamma och pappa och buon weekend a tutti!
Kommentera 2

Livet i Milano

Publicerat i: Milano
Hej svejs i lingonskogen! Titta vem som är tillbaka. Jag tänkte att jag gör en mobiltömning och visar er bilder från de två senaste veckorna. De har varit fyllda med jobb, träning, matlagning och festligheter, så som livet ser ut helt enkelt. Sedan jag började på mitt nya jobb är jag en mycket lyckligare person. Dels för att jag tycker att mitt jobb är så kul, men kanske framförallt också för att det har frigjort så mycket tid eftersom jag kan styra mina timmar själv. Det är bannemig fantastiskt, och jag älskar det! Jag kanske är fylld av endorfiner nu också för att det är lördag, för att solen skiner och för att mamma och pappa kommer på måndag. Livet känns bra, och jag tänker njuta av det så länge jag bara kan!
 
Vi börjar med en dag då solen sken så himla starkt, och våren hade lyckats trycka sig igenom vinterkylan. Perfekt dag för löpning med andra ord. Första rundan utomhus denna år och det gick helt okej.
 
För två veckor sedan fyllde Maria år. Hennes syskon var på besök från Sverige och tillsammans med dem, samt pojkvän och vänner firade vi henne på Gattò. Supertrevlig kväll! Jag har förövrigt skrivit en recension om det stället för MiMag - den hittar ni här.
 
Kvällen till ära hade jag på mig min favorit-byxdress, tillika nyårsblåsa. Är det fest så är det.
 
Efter fest kommer brownies - har ni någonsin hört det uttrycket? Tycker det är bättre än efter regn kommer sol. Receptet hittar ni här.
 
Och efter brownies kommer träning. Livets kretslopp...
 
Och på tal om träning, så går min väg till gymmet förbi Piazza Missori, och på soliga dagar så blir man lite kär i det stället...
 
Jag har också jobbat en del på olika caféer. En dag, på väg hem från jobb på Botega del Cacao, möttes jag av denna eftermiddagssolen.
 
Och så var det dags för SuperBowl - som jag inte såg - däremot firade jag på mitt eget vis genom att göra sötpotatisnachos. Helt magiskt goda - även det receptet hittar ni här.
 
Förra fredagen mötte jag upp Maria, för att jobba lite tillsammans på Eppol - ett nytt ställe som jag måste skriva om för MiMag. Supercoolt! På bardisken hade de massa roliga detaljer.
 
Efter Eppol mötte vi upp Andrea - Marias kille - och hans ryska kompis på ett Toscanskt ställe. Där åt vi en Zuppa di Farro som var så god att jag inspirerades att laga en egen version några dagar därpå. Gissa var ni hittar det receptet?
 
Förra lördagen firades Carnevale i hela stan! Den traditionen är stor framförallt i Venedig och Viareggio, men de flesta städer ställer till med ståhej. Jag fick nästan medverka i karnevalståget för att komma till gymmet...
 
Jag och Alexandra firade dock carnevale på vårt eget favoritsätt - på Patuscino. Killen längst till höger är Lorenzo, världens bästa Dj. Eller Dj kanske är fel ord... underhållare. Utan honom hade Patuscino inte varit vad det är!
 
En av kvällarna när jag var på väg hem från gymmet så var Milano nästan lila. Och underbart vackert.
 
Och på tal om gym så har jag en ny träningstopp som jag önskar jag skulle våga bära i gymmet. Men nej, den får fungera som undertopp tills sexpacket är på plats (ööööh, eller inte...).
 
På In-Italias blogg har jag skrivit ett inlägg om den italienska kaffekulturen. Tryck på bilden för att läsa den.
 
Och så avslutar jag med en bild från Brera som jag tog igår när jag var på väg till N'Ombra de Vin för ett glas vin, eller två. Brera är alltid lika fint, oavsett tidpunkt på dygnet.
 
Sådär ja! Det var de veckorna det! Hoppas att alla bilder kompenserar för min frånvaro. Nu ska jag gå ut och njuta av solen med Maria. Ciao ciao!
Kommentera 5
Visa fler inlägg