Det som är bra med att börja sina föreläsningar klockan 10 är att man kan, om man har pli på sig själv, sätta klockan på 06:30 och hinna med lite plugg innan det är dags att bege sig till Handels. Det låter som en fantastiskt idé i teorin. Men som ni förstår är det annorlunda i praktiken. Jag satte klockan tidigt både igår och idag, men har jag fått något morgonplugg gjort? Nej, inte mycket. Igår lyckades jag snooza i två timmar! Helt otroligt, jag är ingen snoozare, men jag hade bevisligen sömn att ta igen från helgens festligheter. Idag då? Jo, upp gick jag, men insåg att jag hade massa annat att göra. Som att betala räkningar och svara på mail. Och fixa matlåda till dagens lunch. Så klockan åtta på morgonen ställde jag mig och gjorde korv stroganoff. Det kändes fel på något vis. På morgonen ska det dofta nybryggt kaffe eller te, inte vitlök. Well, well. Nu är det avbockat i alla fall, och jag får väl ta tag i det där plugget ikväll istället...


Inga konstigheter. Stek lök, vitlök, falukorv och fänkål. Häll på lite krossade tomater, crème fraiche och kalvfond. Krydda med sambal oelek, chiliflakes, basilika och salt&peppar. Pronto.
Kommentera 0
Världens tråkigaste bild, men det är en inblick i mitt liv just nu. Det är Lagrange-derivator och Cobb-Douglas-funktioner. Nyttomaximeringar och budgetrestriktioner. Rena grekiskan. Bokstavligen. Jag tror Mikroteorikursen tar priset i användning av delta, epsilon, theta, lambda... och alla andra grekiska krumelurbokstäver. Jag tycker egentligen detta är riktigt intressant, men arbetsbördan i samband med Ekonometrin gör det lite outhärdligt.

Min kursbok bjuder i alla fall på en del intressanta kommentarer. Till exempel den här "Lisa prefers consuming a balanced diet of 10 burritos and 30 pizzas...". Det känns som att den kommentaren skulle kunna vara källan till USAs största samhällsproblem. Om man tycker den dieten är balanserad så är ju fetman ett faktum. Ett annat exempel är "If the price of garlic triples, your purchasing power is hardly affected (unless perhaps you are a vampire slayer)". Rätt komiskt att slösa radutrymme med att skriva om potentiella vampyrslaktare. Men det gör det sannerligen lite roligare att läsa vidare, man vet aldrig som väntar på nästa blad!

Kommentera 2

Grattis Moa.

Publicerat i: Festligheter
Igår var jag på 25årsfestligheter hemma hos Moa. Jättetrevligt och kul att se ansikten jag inte sett på väldigt länge. Jag trodde inte jag hade tagit några bilder under kvällen. Tills det att jag tittade igenom min mobil alldeles precis. Vi hade allsång i badrummet. I badkaret för somliga. Och jag dokumenterade detta fenomen. Fantastiskt. För min del fortsatte sedan kvällen på Yaki-da tillsammans med Karin, Filip och deras gäng. Precis när jag var på väg hem går jag mer eller mindre rakt in i Julia, min barndomskompis från Landskrona. Vi har bott i Göteborg mer eller mindre lika länge, men har träffats ungefär en gång. Ibland är världen inte så där liten som man alltid säger. Jag bestämde mig därför för att stanna kvar på Yaki. Jag och Julia hängde i baren och hade grymt trevligt. Det slutade med att jag inte ramlade i säng förrän klockan 04.30, betydligt senare än jag hade tänkt från början. Men har man det bra så har man!

Idag fick jag dock ställa in det inplanerade skivstång/intervallpasset till följd av gårdagen. Istället hängde jag in min tvätt i torkrummet och gick ut på en promenad i (vår)solen medan tröjor, byxor och handdukar tokade. Därefter satte jag på Melodifestivalen på SVTplay (mitt expertutlåtande efter att ha hört alla 32 bidrag är att Loreen vinner och Danny kommer tvåa). Klockan har nu blivit halv sex och jag har inte öppnat en enda skolbok denna söndag. Ångesten är därför ett faktum.

Kommentera 0
Visa fler inlägg