Io voglio vivere , io voglio morire in Svezia. Però non sono ancora al temine della vita in Italia.

Publicerat i: Milano health city, ibra, italien, milano, stolt svensk, träna, träning, volvo, zlatan
Pardon my French, men jävlar i min låda vad kallt det var idag när jag stack ut näsan för att sticka till gymmet på lunchen. Nästan så att jag ville strunta i alltihop, men så har jag redan haft två dagars ledighet från gymmet och jag ville så gärna gå på Marcos Body Pump. Så det var bara att bita ihop. Grejen är den att temperaturen nog inte var mycket lägre än precis nollgradigt, men regnet som föll kändes som is. Brrr
 
Nog om vädret. Passet gick bra, och jag är glad att jag kom iväg. Det nya Body Pump-passet har bland annat en låt där man säkert gör 100 single leg squats på varje ben och i slutet är det nästan så att man vill gråta. Jag älskar det. Jag hade Zlatan med mig som stöd och då klarar man allt! På tal om Zlatan förresten, vad tycker ni om nya Volvoreklamen? Jag tycker den är fin. Faktum är, att när jag hörde honom säga den sista frasen: jag vill leva, jag vill dö i Sverige, så började tårarna rinna ner för mina kinder. Alltså ibland är jag så blödig att det är pinsamt. Men när man sitter 150 mil från det land som är sitt eget, och som gång på gång hyllas i olika sammanhang, då är det lätt att ställa sig frågan, och reflektera över varför man lämnat. Jag ska också leva och dö i Sverige. Jag ska bara leva klart i Italien först.
 
 
Tu antico, tu libero
Tu antico, tu libero, tu montuoso Nord
Tu silenzioso, tu bello pieno di felicità!
Io ti saluto, nazione più amichevole del mondo,
Il tuo sole, il tuo cielo, i tuoi prati verdi
Il tuo sole, il tuo cielo, i tuoi prati verdi.

Tu sei sul trono delle antiche memorie,
Quando l'onore del tuo nome si espandeva su tutto il mondo.
Io so che sei e rimarrai ciò che tu eri.
Si, io voglio vivere io voglio morire nel Nord,
Si, io voglio vivere io voglio morire nel Nord.
Kommentera 3

Parteciperò a StraMilano tra 7 settimane!

Publicerat i: Milano, Träning/Hälsa Löplopp, italien, jogga, löpfest, löpning, milano, springa, stramilano, träna

Spana in vad jag har gjort! Jag har precis anmält mig till StraMilano, ett löplopp genom centrala Milano. Mitt första löplopp någonsin. Vi kom att prata om det igår på jobbet och direkt när Maarten nämnde att han hade anmält sig så bestämde jag mig för att göra detsamma. Så gjorde även Giacomo, så nu är vi tre från kontoret som ska springa. Det var precis den motivationen jag behövde. Ett mål att gymma och se fram emot. Loppet är på 10 kilometer och går av stapeln den 23 mars, det vill säga om sju veckor. Så nu är det fokus på att få till lite längre distanser när jag väl springer på gymmet. Igår var jag så peppad så jag bockade av milen direkt under kvällens pass. Jag vet att jag kan springa en mil, nu handlar det bara om att få till ett bättre flås och kanske lite bättre tider. Jag lär dock inte spränga några tidsgränser just under StraMilano, loppet springs av 50.000 löpare, så det kommer vara tight på Milanos gator. Men det spelar ingen roll för mig, jag vill bara vara med i folkfesten. Åh vad kul! Håll nu tummarna för att vädret kommer att vara som i helgen: sol och 17 grader är perfekt. Förra året var det 5 grader och regn. Det vill vi inte vara med om!

Kommentera 2
Den här helgen har bjudit på helt magiska dagar. Magiska. Det är januari och termometern har visat runt 15-17 grader både igår och idag. En strålande sol på det, och jag har blivit påmind om en av många fördelar med att bo i detta land. (Sen att prognosen säger minusgrader och snö i veckan är ju en annan femma - jag är tacksam för det jag får)
 
Igår tog jag tunnelbanan upp till Lima och traskade sedan Corso Buenos Aires ner mot mina vanliga kvarter. Corso Buenos Aires är en av Milanos stora shoppinggator, men helt ärligt har jag mer eller mindre aldrig varit där. Jag har liksom aldrig kommit så långt norrut, för på mina shoppingturer hinner jag bli trött långt innan jag hinner dit. Men igår gjorde jag alltså tvärtom. Började i norr, och gick sedan hemåt. På vägen stannade jag dessutom till för att köpa blomkål till kvällens middag (läs här om ni vill få reda på vad jag gjorde), samt gick inom Caffè Vergnano för en eftermiddags-macchiato. Jag har fått för vana att alltid gå ut och dricka kaffe på helgen. Det är en lyx som kostar ynka 1 euro, så det tycker jag att jag kan kosta på mig. Det är något speciellt att stå i baren, med en espresso med perfekt skummad mjölk på toppen, framför sig. Det är det lilla i livet...
 
Idag börjde jag dagen med ett benpass på gymmet, sedan tog jag mig ner till Navigli i eftermiddagssolen. Det var antikloppis längs hela Ripa di Porta Ticinese (den ena av två kanaler i Navigli) och området var fullpackat med folk. Några antikviteter blev det inte, däremot invigde jag årets glassäsong med en Pistage- och Tiramisù-gelato. Alltså, paradiset på en sked. Glassäsongen startade tidigt i år. Minst sagt.
 
 
 
 
 
 
Kommentera 4
Visa fler inlägg