Carpaccio!

Publicerat i: Mat/Dryck, Milano Matmarknad, carpaccio, cucina italiana, eats, italia, italien, italienk mat, milano, parmesan
Oxkött, inrullat med ruccola och parmesan - det är Carpacciorullar som heter duga! Tänk att rått kött (här har särskrivning aldrig varit så viktigt) kan vara så smakfullt! Är råvaran bra, behövs inte mycket för att även middagen ska smaka gott. Igår orkade jag inte tänka på matlagning, så när jag passerade Eat's efter en tur på stan, slank jag helt enkelt inom denna matmarknad och köpte det som såg godast ut. Valet föll alltså på denna carpaccio i ny tappning och middagen var räddad!

Kommentera 0
Efter att ha ätit min sillmiddag på balkongen i fredags gick jag och la mig när klockan precis passerat 22. Jag har nog aldrig lagt mig så tidigt på en midsommarafton, men de senaste veckorna har jag sovit alldeles för lite så det var välbehövligt. Dock vaknade jag redan klockan 06.30 igår, så då var det inte mycket annat att göra än att gå upp. Jag snörade på mig löparskorna och stack ut på en löptur genom stan. Det var tyst i hela Milano denna arla lördagsmorgon. Underbar känsla att ha staden för sig själv. Jag sprang i nya områden och rundan slutade på 8,5 kilometer. Bra grej! Och skönt att ha träningen gjord innan värmen slår på - det var 25 grader redan under min springtur!
 
Och titta vad fint det var. En helt tom Via Torino!
 
Kommentera 2

Buona festa di mezz'estate!

Publicerat i: Milano como, flädersaft, italien, italy, jordgubbar, jordgubbstårta, kollegor, midsommar, midsommarkrans, milano, qrp, sverige, tradition
Jag har blivit så Sverigefrälst på sistone, något jag egentligen aldrig varit förrut. Tidigare har jag alltid längtat bort till nya äventyr, men nu inser jag mer och mer för varje dag som går att Sverige är för bra för att försakas. Kanske har denna känsla eskalerat nu för att det är sommar och allt blir så mycket bättre på sommaren. Att se uppdateringar från mitt vackra Skåne, från nationaldagsfirande och dagens midsommarfirande gör att jag längtar hem lite extra. Inte så att jag sitter och gråter, var inte oroliga. Men det är bara så fint att jag kan känna mig så stolt över mitt hemland.
 
Jag var uppe med tuppen idag för att hinna med att binda en krans och fixa det sista till min jordgubbstårta som jag skulle ha med till jobbet. Eftersom jag inte kan vara hemma och fira, så tog jag med mig firandet till kontoret. Blommorna till kransen hade jag köpt i mataffären, då vallmo- och blåklintsängarna lyser med sin frånvaro i centrala Milano. Kransen, tårtan och flädersaften var mer än uppskattade bland mina kollegor. De är så gulliga och genuint intresserade av Sverige. Det kanske också är en bidragande faktor till min stolthet.
 
Jag hoppas ni får en helt fantastisk dag tillsammans hemma på kusterna, på landet, i skärgårdarna, i ladugårdarna, i trädgårdarna, i parkerna - var ni än kommer att fira. Glad midsommar på er mina godingar!
 
 
 
 
Kommentera 2
Visa fler inlägg