EXPO Milano 2015

Publicerat i: Milano
Imorgon smäller det! Från och med den första maj till den sista oktober är EXPO Milano 2015 officiellt öppet. Under denna sexmånadersperiod kommer Milano vara ett globalt skyltfönster där mer än 140 medverkande länder kommer att visa upp det bästa deras tekonologi kan erbjuda för att garantera hälsosam, säker och tillräckligt med mat till jordens invånare samtidigt som planeten respekteras. Det är just det som är temat för årets EXPO: Feeding the Planet, Energy for Life. Utöver mässområdet där respektive land har byggt upp gigantiska montrar (vi pratar snarare hangarer), kommer EXPO vara utspridd över olika delar av Milano, och totalt uppgår mässytan till 1,1 miljon kvadratmeter! Man förväntar sig att cirka 20 miljoner människor kommer att besöka Milano för EXPO under det kommande halvåret. Utöver det tillkommer alla de som turister som kommer för att besöka Milano för just Milano. Så ni kan ju tänker er invasionen av människor. 
 
Jag tror att vi milaneser (ja, just denna gång räknar jag in mig i den gruppen) både hatar att älska EXPO och vise versa. Personligen tycker jag temat på årets EXPO är superintressant, och jag ska absolut köpa en biljett och ta mig ut till mässområdet, kanske till och med mer än en gång. Och självkart är det kul att se hur de restaurerar gator och torg, bygger ut Metrolinjer och putsar på allt så att Milano blir skinande rent. Men samtidigt kommer det att bli en ännu värre pina att trängas med allt folk på gatan bara man ska ta sig till affären eller komma fram till jobbet. Hotell kommer bli dyrare för mina besökare och flygbiljtterna för att komma hem till Sverige likaså. Och det uppstår fler och fler protester mot hur staden stängs av för alla restaueringar samtidigt som alla byggen försenas. Det är frustration blandat med passion. Jag hoppas i alla fall, för alla inblandade, att det kommer bli ett bra halvår som kommer att generera massa nya idéer om hur vi kan få vår planet att vara lite längre.
 
Ikväll sker den officiella invigningen på Piazza del Duomo. Andrea Bocelli ska inviga och igår när jag gick hem från en aperitivo med Emelie passerade jag honom precis när han skulle gå upp för att göra sitt genrep. Jag spenderade sedan hela kvällen med att lyssna på The Prayer, Con te partirò, och Time to say Goodbye på Spotify. Sjunga kan han, det är ett som är säkert.
 
 
 
 
Kommentera 1

A far l'amore comincia tu

Publicerat i: Milano akvarell, amore, gym, gymma, helgplaner, måla, springa, vikter
Jag kände mig inspirerad imorse, så jag tog fram akvarellfärgerna och målade lite. Jag tycker det är så svårt att veta vad jag ska måla när jag väl målar. Oftast tycker jag det är lättare att måla av en annan akvarellmålning, istället för att måla av naturen, eller en människa, eller vad det nu kan vara. Har någon annan redan gjort bilden, är det lättare att följa dennes linjer. Sen varför det blev just det här motivet, det kan man ju fråga sig...
 
 
I övrigt har helgen varit bra! I fredags låg jag i soffan, redo att gå och lägga mig, när Alexandra och Stephanie hörde av sig och sa att de skulle till N'Ombra de Vin inom en timme. Jahapp. Eftersom Stephanie bara var på besök just denna helg, var det ju bara till att sminka till facet, ta på sig pumpsen och sticka ut. Det blev en trevlig kväll, som avslutades senare än jag hade tänkt mig.
 
Jag vaknade dock tidigt på lördagsmorgonen av att en myra gick på min arm. När jag hade borstat bort den såg jag en till. Och en till. Jag lyfte då på kudden och hittade en mindre myrstack därunder. Så äckligt att jag ville kräkas. När jag drog ut sängen från väggen hittade jag snabbt källan, för där under låg två gamla smarties som troligen legat där sedan Tyra var på besök för en månad sedan. Himmelriket för myror med andra ord. Därmed var lördagens förmiddagsplaner bestämda: vårstädning. Efter fyra timmars gnuggande, skrubbande, tvättande, sopande och svabbande var jag av med både dammråttor och myrstackar. Väl behövligt och Gud vad man känner sig värdig efter storstädning. Så tråkigt, men när det väl är gjort inger det den bästa tillfredsställelsen.
 
Idag har jag inte gjort så mycket mer än haft en lugn men mysig morgon, följt av ett gymbesök, och nu tänkte jag avsluta helgen med en film. Nästa vecka är vi lediga på fredagen, känns alltid trevligare att börja jobba med den vetskapen. Inte lika lång uppförsbacke. Ciao!
Kommentera 1
Spana in den här otroligt trötta men otroligt glada tjejen. Trött och glad, det är så jag oftast mår på väg hem från ett träningspass. Men idag var jag extra glad, för jag promenerade hem bara i linnet, i en solnedgång, i ett Milano som bjöd på en temperatur över 25 grader. Alltså. Nu vänder det vänner. Sommaren väntar runt hörnet!
 
Kommentera 0
Visa fler inlägg