Glad midsommardag vänner! Jag hoppas ni hade en fin dag och kväll igår. Jag firade hemma i Skåne med Alexandra och Emma. Kvalitetshäng istället för kvantitetshäng detta år. Vi hade jättemysigt. Det regnade hela långa dagen, men lagom tills vi skulle äta sprack det upp och solen stannade framme resten av kvällen. Så efter huvudrätten rullade vi ut markisen, torkade av stolarna, satte på infravärmen och stannade sedan ute tills småtimmarna.

Jag lagade mat hela dagen igår
. Vi hade bestämt för att strunta i den traditionsenliga maten. Så istället bakade knäckebröd och Foccacia. Svängde ihop olika röror och marinerade kyckling. Blandade mascarpone och flädersaft till min superdessert. Dukade midsommarbordet och länsade trädgården på gräslök och blommor. Jag hade en ambition att göra en midsommarkrans, men det uteblev. Men som tur var hade Emma på sig finaste kransen när hon kom och den fickjag låna ett litet tag.

Ikväll kommer nästa gäng på besök, så jag ska ställa mig i köket och fixa igen. Inte mig emot. Jag älskar ju att laga mat!


Hår av guld. Det kanske är jag som är Guldlock.


Mums, mums, mums.
Kommentera 2
Jag lämnade jobbet lite tidigare idag för att hinna med bussen hem till Skåne. När jag gick på bron över motorvägen, tittade jag nedåt och såg bilarna hopa ihop sig framför mig. Midsommartrafik. Kul bussresa hem. Det tog en timme ner till södra Kungsbacka. Men det visade sig att det var en olycka, så efter den lättade trafiken. Tur det, jag hade fått ett mindre utbrott annars.

Men hem kom jag och hemma är jag nu. Hemma. Smaka på det ordet. Jag är hemma på så många ställe nu, men hemma hos mamma och pappa kommer alltid vara mest hemma. Även om de inte är fysiskt närvarande i huset nu då de bytte plats med mig för midsommarfirande på Kärringön. Jag lämade i alla fall väskan innanför dörren och begav mig direkt ner till mitt livs oas. Borstahusens hamn. Dit går jag alltid när jag är hemma. För att insupa solens ljus och lyssna till vattnets lugnande brytningar. Tänka på dåtid, nutid och framtid. Jag älskar det stället. Mer än jag kan beskriva.

Kommentera 2
Friends, I'm back! Har varit helt avlägsen från den virtuella världen, men jag har mina skäl. Mycket har hänt sedan skolan slutade. Jag hade ju sett fram emot ett tre månader långt sommarlov, men huxflux dök en möjlighet upp, och det slutade med att jag nu jobbar som skadereglerare på If Försäkringar här i Göteborg. Åtta veckor ska jag alltså vara kvar på västkusten och jag hoppas solen snart gör en insats så att jag får uppleva den där magiska sommaren som alla Göteborgare pratar så varmt om.

Jobbet då.
Extremt mycket att lära sig. Massa villkor, lagar och rutiner som ska gås igenom. Vi är sex nya sommarbarn (som vi sommarvikarier så fint kallas av ordinarie personal) och just nu går vi igenom en två veckors utbildning. Trots att det är tungt, så är det riktigt kul och intressant. Dessutom har jag sällan stött på ett sådant hjälpsamt gäng som personalen på If. Och de andra sommarbarnen då! De bidrar med fantastiskt sällskap. Mycket skratt.

På fredag är det redan midsommar. Det blir lugnt firande för min del. Jag åker hem till Skåne och firar med några av mina favoriter. Precis i min smak. På midsommardagen blir det häng med broder Eric, svägerska Maria och soon-to-be-just-nu-i-magen-vet-inte-könet-alltså-brorsbarn. Och andra kompisar. Det är skönt att komma hem ibland.

I övrigt har jag fått en idé. En idé om en hemsida. Norah, min grymma, grymma kusin hjälper mig med kodningen och själv sitter jag och ritar ikoner som ska ha en givande funktion på vad jag tror kommer bli den snyggaste hemsidan någonsin. Hybris? Nej då.

À presto!


Fina va?
Kommentera 4
Visa fler inlägg