Gelateria Paganelli

Publicerat i: Milano gelateria, gelato, glass, glassbar, granita, italien, italiensk glass, milano, sommar, sorbet
Min nästa artikel för Mi.Mag kommer att vara en guide till de bästa gelateriorna i Milano. Alltså. Om inte det är en drömartikel att skriva så vet jag inte vad! Redaktörerna skickade mig en lista på 8 ställen de hade tänkt inkludera, sedan fick jag addera mina favoriter. I helgen tog jag tag i grovjobbet och har under dessa två dagar besökt 13 gelaterior! Jag har flängt runt hela Milano på cykel och gjort depåstopp med kameran i högsta hugg. Jag ska erkänna att jag inte har ätit glass på varje ställe, inte ens på hälften, någon måtta får det ju vara på glassintaget. Men jag har däremot haft många trevliga samtal med några av gelateriornas ägare för att förstå vad som gör just deras glass till Milanos bästa. Ett möte som jag verkligen inte kommer glömma i första taget är det med Francesco och Elena. Francesco är tredje generationens glasstillverkare och tillsammans med sin fru Elena driver han med stor passion Gelateria Paganelli. De bjöd in mig i deras laboratorium och jag fick se hur Francesco gjorde deras glassbas som sedan smaksätts på olika vis. Jag fick dessutom provsmaka deras sorbet gjort på vitt vin (magisk) och sedan slevade Elena upp ett stort glas med mandelgranita, persikoglass och honungsgrädde, som hon toppade med en spray gjord på rom. Italiensk gästfrihet när den är som bäst. Vilka människor! Gelaterian ligger i utkanten av Milano, och man slipper därför de flesta turisterna (även om många dock har hört talas om deras fantastiska glass). Toppställe!
 
Resten av gelateriorna kommer jag skriva om i min artikel, jag länkar er när den ligger uppe!
 
Elena och Francesco
 
En dröm i ett glas.
Kommentera 3

Ny skribent till Mi.Mag!

Publicerat i: Milano Mi.Mag, guide milano, journalist, magasin, mercato metropolitano, milano, mode, modevecka, online magasin, skribent, skriva
Jag älskar att skriva! Jag älskar att uttrycka mig i det skrivna ordet och föredrar det alla gånger framför att tala. Jag vill liksom ha tid på mig att tänka på vad det faktiskt är jag vill säga. Det går långt tillbaka. Redan i grundskolan var jag den där tjejen som alltid ville lämna in en uppsats istället för att skriva ett prov när ett ämne skulle tenteras av. Och det är väl egentligen av samma intresse som denna blogg lever kvar åtta år efter det att den startades. Men hur kul det än är att skriva en blogg så är det ännu roligare när någon annan beslutar sig för att publicera mina texter. Att skriva för EFs Internationella blogg är ett exempel på det. Och jag är superstolt och exalterad över att berätta att jag numera också är frilansande skribent till Mi.Mag, ett webbaserat magasin som fokuserar på mat, upplevelser, kultur och mode i Milano. Min första artikel är en guide till Mercato Metropolitano och ni hittar den genom att klicka på bilden här nedan. 
 
Och alla bilder i artikeln har jag också tagit.
Klapp på axeln till mig själv.
 
Kommentera 3

La notte vola

Publicerat i: Milano
Jag har blivit helt och hållet besatt av den här låten. Under kvällens gympass lyssnade jag på den 20 gånger i rad - jag överdriver inte. Fick helt otrolig energi. Har alltid varit en sucker för åttiotalsmusik och när den är på italienska och påminner om roliga kvällar på Patuscino så blir det bara bättre. La notte vola. Enjoy.

 
Non dormire aspettando domani
Crescerà forte più di te
Questa voglia di vita fra le tue mani
Kommentera 0
Visa fler inlägg