Kick-start!

Publicerat i: Resor
Puh. Dagen är igångsatt! Det är så skönt att komma ut och motionera på ett eller annat sätt på morgonen. Timmarna som följer blir liksom mycket bättre efter det. Jag satte på min Runkeeper idag. Det har inte varit så mycket aktivitet på den på det senaste eftersom jag sprungit betydligt mindre och istället stepat betydligt mer. Men idag så. Kul att se hur långt, snabbt och var man gå och springer. Jag började med en powerwalk bort till trappan. Den ligger efter 2-kilometersnoteringen, där det är två grå pluppar. Där sprang jag upp- och ner sex gånger. Sedan startade jag runkeeper igen och sprang hem från där det står 3 km ungefär. Kändes riktigt skönt att springa idag, vilket ju egentligen är märkligt eftersom jag inte gjort det på evigheter. Men Florens tar fram det bästa ur en. Så är det bara. På alla sätt och vis.

Innan jag kom hem, gick jag inom affären för att köpa yoghurt. Trodde jag köpte cocosyoghurt (en favorit här), men i tröttheten tog jag istället en yoghurt med smak av stracciatella. Så nu har jag mer eller mindre ätit glass till frukost. Men det är jag värd. Har faktiskt inte ätit en riktig gelato här än. Jag borde skämmas!

Kommentera 6
Igårkväll hade jag en totalt oväntat rolig kväll. Efter att ha suttit inne större delen av dagen för att försöka få lite plugg gjort, gick vi till slut ut en sväng på stan innan vi skulle möte upp Dani och hennes roommate Anastasia för pizza. Pizza från Gusta. Äntligen. Jag lovar och svär, på heder och samvete, att ingen pizza i världen slår Gustas pizzor. De. Är. Sagolika. Men tro det eller ej, så var det inte pizzorna som var det bästs med kvällen, utan sällskapet. Det visade sig att Anastasia (från Moldovien/Kanada) samt hennes ryska kompis hade exakt samma humor som vi. Jag har inte skrattat så mycket som jag gjorde igår på evigeheter. Jag hade på riktigt kramp i magen ett tag. Efter Gusta gick vi till Volume och tog varsin Pimm's, som står på tur att bli en ny favoritdrink. Gott, gott! Därefter gick vi faktiskt hem. Rätt tidig kväll, men det behövdes. Vi har lite sömn att ta igen!

Nu kan jag dock inte sova längre utan tänker bege mig ut på en powerwalk. Karin slumrar i sin säng, får se om hon hinner vakna innan jag beger mig ut. Sist vi var ute såg det ut så här. Strålande sol och intervaller i trappan. Idag är det muket och väderleksrapporten säger inte att det ska bli några 30 grader inte. Men det är väl egentligen okej, det bådar gott för att få lite plugg gjort. Man ska banne mig se det positiva i allt...

Kommentera 0
Igår hade vi ytterligare en magisk dag i staden vi kallar vår italienska hemstad. Vi vaknade upp till en helt klarblå himmel, så efter lite fixande och trixande hemma tog vi på oss shortsen och begav oss till Giardino delle Rose (Rosträdgården). Där bredde vi ut världens största filt och låg sedan och svettades i solens strålar. Termometern visade 30 grader igår, så det var inte så konstigt att vi var varma. På vägen hem gick vi inom restaurangen 4 Leoni för att boka bord till kvällen. De serverar fantastisk mat, så stället är väldigt populärt och vi fick inte bord förrän klockan 22.00. Men det gäller att ta seden dit man kommer, så det är bara att anpassa sig till italienska middagstider. Men det passade egentligen oss bra. För vi hade då tid till att starta kvällen med aperitivo på Volume på Santo Spirito. Jag älskar verkligen det stället!

När det sedan var dags för att äta beställde vi in Bistecca alla Fiorentina, det är mer eller mindre en hel kossa som kommer in på bordet. Men godare kött finns inte. Det är perfekt grillat, och så mört och saftigt att man mer än gärna beter sig som en grottmänniska för att skrapa loss det sista köttet från benet, trots att man sitter där i sin vita klänning och höga skor. Det blir rätt klara kontraster.

Efter middagen gick vi tillbaka till Santo Spirito, socialiserade med folket. Och så fick vi äntligen träffa Dani, får tyska kompis som pluggade med oss här i höstas, samt Daniel, vår svenska kompis som pluggar design på Accademia Italiana. Vi hängde med dem tills småtimmarna, då det var dags att traska hem genom ett Florens som fortfarande var varmt som om det vore mitt på blanka dagen. Älska livet!


Igår var jag barbent och hade verkligen lyckats matcha accessoarerna!
Kommentera 11
Visa fler inlägg