Nästa aperitivoställe på tur för utvärdering är Le Murate. Tycker det är dags, eftersom det är ett stående inslag varje onsdag.

Maten: Till Le Murate går man inte direkt för att få världens godaste mat, det finns andra saker som väger tyngre. Det är absolut inget fel på maten, men den imponerar inte heller. Några pastarätter. Några kikärtsröror. Lite bröd och antipasti. Tillräckligt, men inte mycket mer. Maten på Le Murate får 5/10 pizzor.

Drinkarna: Igår höll jag mig till en Coca Cola Zero, men jag kan intyga med erfarenhet från förra veckan att drinkarna är goda, rikliga och snabbt gjorda. Absolut inget att klaga på här. Men fortfarande inget som sticker ut. Le Murates drinkar får 6/10 drinkpinnar.

Personalen: Trevlig. Såklart. Det är sällan jag träffat på något annat än trevlig barpersonal i detta land. De jobbar fort. Fixar och trixar. Lite snabbare påfyllningstakt av maten hade man kunnat önskar, men så är ju onsdagar exceptionella. Då fylls nämligen Le Murate av en massa hungriga Erasmusstudenter. Personalen på Le Murate får 6/10 applåder.

Lokalen: Det är lokalen och stämningen som ger Le Murate högst poäng. Stället är inhyst i ett gammalt, upprustat fängelse. Underbar innergård med massa människor som trotsar de numera kalla höstkvällarna. Baren är fräck med två nivåer och restaurangen är mysig. CDM träffas på Le Murate varje onsdag, det är därför vi går dit. För att få träffa andra studenter och representanter från just CDM – Cittadino del Mondo. Le Murates lokal får 9/10 dörrknoppar.

Och priset då? På Le Murate betalar du, som CDM-medlem, 5 Euro för en drink och då ingår buffén i priset.

Hur får man då fram ett totalt antal poäng genom några pizzor, drinkpinnar, applåder och dörrknoppar? Jo, man lägger det i en lite gryta, kokar upp det och får så småningom fram ett slutbetyg.

TOTALT får aperitivon på Le Murate 6/10 vanliga hederliga poäng i betyg och slutkommentaren att jag absolut kommer besöka stället igen










Det här är Francesco, en av killarna i CDM. Igår fick jag reda på att han mer eller mindre är personlig tränare. Så nu har vi kommit överens om att vi ska springa tillsammans. "Sette chilometri in 28 minuti, va bene Louise?". Eh. Nej. Det är inte va bene. Lägg till 15 minuter och jag hänger på.
#1 - - P:

Nu är du på G igen! Vilken fin lista du skrev i ditt förra inlägg!



Puss P