Gelateria Paganelli

Publicerat i: Milano gelateria, gelato, glass, glassbar, granita, italien, italiensk glass, milano, sommar, sorbet
Min nästa artikel för Mi.Mag kommer att vara en guide till de bästa gelateriorna i Milano. Alltså. Om inte det är en drömartikel att skriva så vet jag inte vad! Redaktörerna skickade mig en lista på 8 ställen de hade tänkt inkludera, sedan fick jag addera mina favoriter. I helgen tog jag tag i grovjobbet och har under dessa två dagar besökt 13 gelaterior! Jag har flängt runt hela Milano på cykel och gjort depåstopp med kameran i högsta hugg. Jag ska erkänna att jag inte har ätit glass på varje ställe, inte ens på hälften, någon måtta får det ju vara på glassintaget. Men jag har däremot haft många trevliga samtal med några av gelateriornas ägare för att förstå vad som gör just deras glass till Milanos bästa. Ett möte som jag verkligen inte kommer glömma i första taget är det med Francesco och Elena. Francesco är tredje generationens glasstillverkare och tillsammans med sin fru Elena driver han med stor passion Gelateria Paganelli. De bjöd in mig i deras laboratorium och jag fick se hur Francesco gjorde deras glassbas som sedan smaksätts på olika vis. Jag fick dessutom provsmaka deras sorbet gjort på vitt vin (magisk) och sedan slevade Elena upp ett stort glas med mandelgranita, persikoglass och honungsgrädde, som hon toppade med en spray gjord på rom. Italiensk gästfrihet när den är som bäst. Vilka människor! Gelaterian ligger i utkanten av Milano, och man slipper därför de flesta turisterna (även om många dock har hört talas om deras fantastiska glass). Toppställe!
 
Resten av gelateriorna kommer jag skriva om i min artikel, jag länkar er när den ligger uppe!
 
Elena och Francesco
 
En dröm i ett glas.
Kommentera 3
Visa fler inlägg