Firenze Rugby 1931

Publicerat i: FIRENZE
Idag har jag och Karin gjort något vi aldrig gjort förut. Vi har varit på en Rugbymatch. Vår vän Emmanuel som vi har två kurser tillsammans med, spelar i laget Firenze 1931 (vilka ligger i Seria A, vad det nu innebär i Rugbysammanhang) och bjöd in oss efter att vi hade yttrat att vi vill komma och supporta honom. Så idag utnyttjade vi våra fribiljetter och spenderade två timmar med att titta på ett spel som vi hade absolut noll koll på. Men det var riktigt kul. Framförallt att skrika va fan culo i kör med alla andra supportrar då någon på plan tog ett strypgrepp på någon som inte förtjänade det. En italiensk åskådarläktare är lika mycket ett spektakel som själva matchen. Utöver detta tog vi med oss följande intryck:

På italienska matcher serverar man ungsbakad pizza, inte korv med bröd.

Men serverar dessutom vin.

Att gå på rugbymatch är ett familjeevent.

Italienska åskådare har många synpunkter och matchen stoppas gärna några minuter så att spelarna och åskådarena kan vifta ut sina aggressioner mot varandra.

Vi har ingen aning om varför man ibland lyfter varandra på plan, eller varför man går ihop i konstiga installationer, eller hur man räknar poäng i denna sport.

Man kan vara rätt tjock och ändå spela i elitlagen i rugby.

Med det sagt vill jag ändå understryka att det var trevligt när en del av killarna tog av sig sina tröjor.

Det är helt okej att spendera en lördagseftermiddag i Florens, i strålande sol och 20-gradig värme, tittandes på pojkar som kramas och leker med en boll.










Weeii, vår kille Emmanuel är en grym kicker.






Vad gör det om man inte förstår spelet? Huvudsaken är att man har kul!
#1 - - Mary:

Jag kan massor av rugby regler efter att jag och din bror ställt klockan efter rugby-vm (som nyss avgjordes) matcher. Hakka är fräckt och min blivande dansstil en lördag eller söndag! youtuba det så övar vi när du kommer hem, deal?