Arbeten ska skrivas ned, econometrics ska pluggas in och aperitivoställen ska checkas av. Igår började jag och Karin kvällen på Il Rifrullo så varför inte göra en liten utvärdering av stället med hänsyn till deras aperitivo.

Maten: Rifrullo har bra mat. Oavsett om man går dit på aperitivo, på lunch eller på söndagsbrunch. Utbudet har varierat varje gång jag varit där, men vissa inslag är bestående. Som till exempel deras stora ostkuber. Eftersom jag är ostoman så är detta till Il Rifrullos fördel. När mamma och pappa var här för några veckor sedan var vi också på Il Rifrullo och åt. Då var det ett specialevent så vi fick även några bitar sushi till drinken. Uppskattat, annorlunda och mycket gott. Maten på Il Rifrullo får 9/10 pizzor.

Drinkarna: Vi satsade på ett säkert kort igår och tog varsin Mojito. Inget krångel, inga konstigheter. De använde dock strösocker istället för råsocker, vilket drar ner betyget något. Il Rifrullos drinkar får 7/10 drinkpinnar.

Personalen:
Det här är faktiskt första baren där det jobbar en hel del kvinnliga bartenders. Det får Il Rifrullo pluspoäng för i jämnställdhetsfrågan. Dock innebär det även nackdelar för de kvinnliga kunderna (läs: mig och Karin). Karin beställde nämligen två drinkar av en kvinnlig bartender och betalde 20 Euro. Jag tog nästa runda, beställde av en manlig bartender och fick betala 16 Euro. Slutsatsen kan ni dra själva. Men alla är trevliga och leende, så ingen större skada skedd. Personalen på Il Rifrullo får 7/10 applåder.

Lokalen:
Il Rifrullo ligger i Oltrarno, i ett av de mysigaste kvarteren på Via di San Niccolò. Runt omkring finns många barer och restauranger och det lockar såklart en hel del människor. Vi kom vid halvtio igår och lokalen var fullsmockad. Vi fick äta vår aperitivo ståendes i baren då alla bord var fulla. Men baren är också bra - nära till maten och bra spaningsläge. Vid första anblicken ser Il Rifrullo väldigt liten ut, men runt hörnan gömmer sig många bord och på sommaren öppnar de deras stora mysiga terrass. Il Rifrullo lokal får 9/10 dörrknoppar.

Och priset då? På Il Rifrullo betalar du 8-10 Euro för en drink och då ingår buffén i priset.

Hur får man då fram ett totalt antal poäng genom några pizzor, drinkpinnar, applåder och dörrknoppar? Jo, man lägger det i en lite gryta, kokar upp det och får så småningom fram ett slutbetyg.

TOTALT
får aperitivon på Il Rifrullo 8/10 vanliga hederliga poäng i betyg och slutkommentaren att jag absolut kommer besöka stället igen

 







Il Rifrullo
Via di San Niccolò 55r
50125 Firenze
055 234 2621